Smažený chřest

Smažený chřest
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Pokud máte chuť na jinou variantu chřestu než s holandskou omáčkou, zkuste ho obalit v trojobalu a osmažit. Křupavý chřest se výborně hodí jako rychlá večeře.

Ingredience aneb co potřebujete

1 svazek chřestu (500 g)
2 vejce
hladká mouka
1 plátek citronu
strouhanka
1 lžička cukru
sůl
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Chřest očistíme a zbavíme tvrdých částí na koncích.

Chřest uvaříme ve slané vodě s kouskem citronu a lžičkou cukru přibližně 10 minut. Následně ho necháme odkapat v sítej a osušíme.

Chřest obalíme v mouce, poté v rozšlehaných vejcích mírně osolených a nakonec ve strouhance.

Smažíme, dokud nezíská zlatavou barvu v horkém oleji.

Co jste ještě nevěděli o receptu Smažený chřest

Smažený chřest je lahodná delikatesa, která osloví nejen milovníky zeleniny. Tento pokrm se obvykle připravuje z čerstvého chřestu, který je obalen v těstíčku a následně smažený do zlatova. Chřest má jemnou chuť, která se skvěle doplňuje s křupavou texturou. Můžete ho podávat jako předkrm, nebo jako přílohu k masovým pokrmům. Smažený chřest se často servíruje s různými omáčkami, jako je majonéza nebo česnekový dip, což z něj činí ideální volbu pro každou příležitost.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (53 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: chřest, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, bezmasá jídla, smažení, vegetarianské, jarní, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Smažený chřest.

Přidat komentář