Špenátová roláda s tvarohovou náplní

Z rozmraženého špenátu vymačkáme vodu, smícháme s moukou, práškem do pečiva a žloutky. Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a osolíme. Takto promícháme a vytvořenou směs dáváme na plech vyložený pečícím papírem, na kterém ji roztíráme. Vkládáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme po dobu 10-15minut.
Ingredience aneb co potřebujete
červená paprika
náplň 200 g zakysaná smetana
sůl
250 g měkký tvaroh
3 stroužky česnek
100 g strouhaný sýr
těsto 1 špetka prášek do pečiva
sůl
1 kostka mražený špenát
3 lžíce hrubá mouka
4 ks vejce
Postup vaření podle receptu
Mezitím si připravíme náplň z tvarohu, strouhaného sýra, smetany a utřeného česneku.
Upečený špenátový plát sundáme z plechu a pokládáme na nový pečící papír.
Papír na kterém se peklo sloupneme, položíme na plát a spolu s tím novým srolujeme. Když nám rolka vychladne, tak ji rozvineme, sundáme a vyhodíme starý pečící papír a potíráme náplní. Posypeme nadrobno nakrájenou červenou paprikou a tentokrát bez pečících papírů znovu srolujeme.
Roládu dáme do lednice vychladit. Poté krájíme na plátky a podáváme jako předkrm či chuťovku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová roláda s tvarohovou náplní
Špenátová roláda s tvarohovou náplní je chutné a zdravé jídlo, které okouzlí nejen svou barvou, ale i lahodnou chutí. Tato roláda se připravuje z jemně mletého špenátu, který je pečen na tenkém plátu, a plní se krémovou tvarohovou směsí, často obohacenou bylinkami nebo česnekem. Servíruje se jako skvělý předkrm nebo lehký hlavní chod a je oblíbená pro svou výživovou hodnotu i atraktivní vzhled. Ideální volba pro vegetariánské stravování!