Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Porce: 4

Kapustové karbanátky a jejich recept patří k velmi populárním jídlům vůbec. A není se čemu divit. Recept na kapustové karbanátky je totiž docela jednoduchý, zároveň poskytuje dostatek kalorií, a tak je vydatný a doplní energii, a také díky použité kapustě lze kapustové karbanátky označit jako zdravé jídlo. Kapustové karbanátky mohou být udělány pouze z kapusty, nebo můžete použít zeleninu a maso půl na půl, či v jiném, vám libém poměru. Jako přílohu volte tradiční brambory nebo chleba, se kterým jsou kapustové karbanátky, když jsou třeba den dva uležené, naprosto neodolatelné a božské.

Kapustové karbanátky a jejich recept používá tuto báječnou a životadárnou košťálovou zeleninu zcela záměrně. Je to z toho důvodu, že železitá a oblá chuť kapusty s podobně vyladěnou chutí masa prostě patří k sobě. Legendární je třeba recept na dušené maso s kapustou. Nehledě na to, že kapustové karbanátky mají své předchůdce v mnoha provedeních a kombinacích, protože maso a kapustu (no, spíš tu kapustu) spojovali do různých pokrmů už naši prapředkové. Na kapustě si cenili blahodárných účinků na lidský organismus, protože je bohatá na vitaminy B, C, E a K, dále na hořčík, selen, železo a tak dál. Recept na kapustové karbanátky vám přinášíme právě zde. Přejeme mnoho zdaru a také dobrou chuť!

Ingredience aneb co potřebujete

500 g mletého masa
1 ks menší kapusty
2 ks vajec
250 ml mléka
1 ks cibule
4 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
strouhanka
hladká mouka
olej

Postup vaření podle receptu

Nejprve nakrájejte kapustu na malé kousky. Potom je chvíli povařte v osolené vodě a nechte okapat.

Mezitím nadrobno nakrájenou cibuli orestujte dozlatova.

Teď si připravte samotné karbanátky. Mleté maso nejdříve osolte a opepřete. Potom přidejte krásně osmaženou cibulku, okapanou a povařenou kapustu a 1 rozšlehané vejce. Pak do směsi přidejte prolisovaný česnek. Pokud bude směs příliš řídká (což bude), přisypávejte strouhanku.

Všechny ingredience pořádně a důkladně promíchejte. Nejlépe to jde rukama. Vytvořte karbanátky. Kdo chce, může je ještě obalit v klasickém trojobalu.

Smažte na rozpáleném oleji nebo sádle pozvolna z obou stran.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky jsou oblíbeným pokrmem připravovaným především z kapusty, brambor, vajec a koření. Kapusta se nejprve povaří a potom smíchá s nastrouhanými bramborami. Přidají se vejce, česnek, sůl, pepř a různé bylinky podle chuti. Směs se tvaruje do malých placiček, které se smaží dozlatova na pánvi. Výsledné karbanátky mají křupavou kůrku a jemnou chuť kapusty. Podávají se tradičně s bramborovou kaší nebo salátem. Jsou ideální pro vegetariány a skvělý způsob, jak využít kapustu v kuchyni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, Vepřové maso, České, Hovězí maso, Mleté maso, Karbanátky
Štítky: Zelenina, vepřové maso, česká kuchyně, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, americká kuchyně, dětská jídla, chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kapustové karbanátky.

Přidat komentář