Jemná kedlubnová omáčka

Jemná kedlubnová omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Zajímavým zpestřením jídelníčku je jemná kedlubnová omáčka.

Ingredience aneb co potřebujete

mouka - hladká
1 kávová lžička ocet
sůl
cukr - krupice
2 ks mladé kedlubny
1 kávová lžička omáčka - worchestrová
1 ks smetana 12 %

Postup vaření podle receptu

K tomu vhodnou přílohu např. (brambory, těstoviny, knedlík) a uvařené vejce (na tvrdo, volské oko ) a oběd nebo večeře je na stole.

Mladé kedlubny si důkladně oloupeme.

Na struhadle nahrubo nastrouháme a přendáme do kastrolu.

Přidáme špetku soli. Zalijeme lehce vodou.

Vaříme. Ochutnáme a vyzkoušíme tvrdost kedluben.

Do misky si nasypeme hladkou mouku a metličkou vyšleháme s trochou smetany.

Přelijeme do kastrolu a chvilku vaříme. Zalijeme smetanou a dáme worchestrovou omáčku.

Osladíme a osolíme. Okyselíme maličko octem a omáčka je hotová.

Co jste ještě nevěděli o receptu Jemná kedlubnová omáčka

Jemná kedlubnová omáčka je lahodný a krémový pokrm, který si našel své místo v kuchyních díky své lehkosti a vyváženosti. Hlavní ingrediencí je čerstvá kedlubna, která se pro svou jemnou chuť skvěle hodí do omáček a polévek. Kedlubna je vařená do měkka a poté pečlivě rozmixovaná s trochou smetany a másla, aby se vytvořila hladká konzistence. Dochucená solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, omáčka se nejlépe podává s vařenými bramborami nebo jako příloha k masu. S touto omáčkou si užijete lehké, ale výživné jídlo.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Pro děti, České, Omáčky, Příloha, Smetanové omáčky
Štítky: česká kuchyně, vegetariánský recept, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Jemná kedlubnová omáčka.

Přidat komentář