Jemná kedlubnová omáčka

Zajímavým zpestřením jídelníčku je jemná kedlubnová omáčka.
Ingredience aneb co potřebujete
mouka - hladká
1 kávová lžička ocet
sůl
cukr - krupice
2 ks mladé kedlubny
1 kávová lžička omáčka - worchestrová
1 ks smetana 12 %
Postup vaření podle receptu
K tomu vhodnou přílohu např. (brambory, těstoviny, knedlík) a uvařené vejce (na tvrdo, volské oko ) a oběd nebo večeře je na stole.
Mladé kedlubny si důkladně oloupeme.
Na struhadle nahrubo nastrouháme a přendáme do kastrolu.
Přidáme špetku soli. Zalijeme lehce vodou.
Vaříme. Ochutnáme a vyzkoušíme tvrdost kedluben.
Do misky si nasypeme hladkou mouku a metličkou vyšleháme s trochou smetany.
Přelijeme do kastrolu a chvilku vaříme. Zalijeme smetanou a dáme worchestrovou omáčku.
Osladíme a osolíme. Okyselíme maličko octem a omáčka je hotová.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jemná kedlubnová omáčka
Jemná kedlubnová omáčka je lahodný a krémový pokrm, který si našel své místo v kuchyních díky své lehkosti a vyváženosti. Hlavní ingrediencí je čerstvá kedlubna, která se pro svou jemnou chuť skvěle hodí do omáček a polévek. Kedlubna je vařená do měkka a poté pečlivě rozmixovaná s trochou smetany a másla, aby se vytvořila hladká konzistence. Dochucená solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku, omáčka se nejlépe podává s vařenými bramborami nebo jako příloha k masu. S touto omáčkou si užijete lehké, ale výživné jídlo.