Květákové placičky

V zimě je nabídka zeleniny omezená, takže pokud narazíte v obchodě na krásný a zdravý květák, neváhejte. Nevíte, co s ním? Můžete se pustit do...
Ingredience aneb co potřebujete
1 středně velký květák
6 lžic polohrubé mouky
2 vejce
sůl
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Květák očistíme od listů, rozdělíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě, dokud nebude poloměkký.
Uvařený květák rozdrtíme vidličkou nebo ho nastrouháme na hrubém struhadle. Poté přidáme mouku a žloutky, a nakonec zlehka vmícháme ušlehané bílky. Podle potřeby osolíme.
Na rozpáleném oleji opékáme placičky z obou stran do zlatavé barvy.
Servírujeme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové placičky
Květákové placičky jsou lahodným a zdravým pokrmem, který potěší nejen vegetariány. Jsou vyrobeny z nastrouhaného květáku smíchaného s vejci, strouhankou a kořením, což vytváří vynikající chuťový zážitek.
Tyto placičky se dají snadno připravit na pánvi nebo v troubě a jsou skvělou alternativou k tradičním masovým jídlům. Podávané se zakysanou smetanou nebo jogurtem, skvěle doplní váš oběd či večeři. S květákovými placičkami si užijete nejen chuť, ale i zdravéIngredience!