Květákové placičky

Květákové placičky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 4

V zimě je nabídka zeleniny omezená, takže pokud narazíte v obchodě na krásný a zdravý květák, neváhejte. Nevíte, co s ním? Můžete se pustit do...

Ingredience aneb co potřebujete

1 středně velký květák
6 lžic polohrubé mouky
2 vejce
sůl
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Květák očistíme od listů, rozdělíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě, dokud nebude poloměkký.

Uvařený květák rozdrtíme vidličkou nebo ho nastrouháme na hrubém struhadle. Poté přidáme mouku a žloutky, a nakonec zlehka vmícháme ušlehané bílky. Podle potřeby osolíme.

Na rozpáleném oleji opékáme placičky z obou stran do zlatavé barvy.

Servírujeme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové placičky

Květákové placičky jsou lahodným a zdravým pokrmem, který potěší nejen vegetariány. Jsou vyrobeny z nastrouhaného květáku smíchaného s vejci, strouhankou a kořením, což vytváří vynikající chuťový zážitek.


Tyto placičky se dají snadno připravit na pánvi nebo v troubě a jsou skvělou alternativou k tradičním masovým jídlům. Podávané se zakysanou smetanou nebo jogurtem, skvěle doplní váš oběd či večeři. S květákovými placičkami si užijete nejen chuť, ale i zdravéIngredience!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (71 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pro děti, zdravé, do 30 minut, do 50 korun, letní recepty, smažení, vegetarianské, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Květákové placičky.

Přidat komentář