Pečené křupavé brambory se sýrem
Pečené brambory skvěle doplní masová jídla, ale chutnají i samostatně. Můžete si je vychutnat s tatarskou omáčkou nebo nějakým domácím dipem.
Ingredience aneb co potřebujete
5 středních brambor
1 vejce
2 lžíce mléka
1 lžička hořčice
1 utřený stroužek česneku
pepř mletý
1 špetka soli
olej
Na obalení
strouhanka
strouhaný eidam (stejné množství jako strouhanky)
lžička sladké papriky
tymián
rozmarýn
Postup vaření podle receptu
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka silná půl centimetru. Vejce důkladně rozmícháme s mlékem, přidáme hořčici, česnek a koření (pepř a sůl). Strouhanku smícháme se sýrem, paprikou a bylinkami.
Troubu zahřejeme na 200°C. Plátky brambor namočíme do vajec a poté obalíme ve strouhance. Ukládáme je na plech vyložený pečicím papírem, který jsme potřeli olejem.
Brambory zabalené do alobalu umístíme vedle sebe a jemně je pokapeme olejem. Pečeme je 10 minut zakryté alobalem, poté je odkryjeme a pečeme dalších 20-25 minut, dokud nezkřupaví.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené křupavé brambory se sýrem
Pečené křupavé brambory se sýrem jsou lahodným pokrmem, který si zamilujete. Brambory se pečou do zlatova a získávají tak křupavou strukturu, která se skvěle doplňuje s rozpuštěným sýrem. Tento pokrm je ideální jako příloha ke steakům nebo jako samostatné jídlo s čerstvým salátem. Přidáním bylinek a koření lze dosáhnout ještě výraznější chuti. Užijte si tuto jednoduchou a chutnou delikatesu přímo z trouby!

Tomáš Rohlena