Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou

Vinnou klobásu dělám takto: strouhanku nejprve vložím do misky a zaliju ji smetanou na vaření, aby se pořádně nasákla.
Ingredience aneb co potřebujete
4 větší brambory uvařené ve slupce
dětská krupička
hladká mouka
vejce
sůl
250 g mletého vepřového masa
strouhanka (cca objemově stejné množství jako masa)
smetana na vaření
suché bilé víno
muškátový oříšek
špetka citronové kůry (nemusí být)
Postup vaření podle receptu
Vinnou klobásu připravuji takto: nejprve si v misce namočím strouhanku ve smetaně na vaření, aby nasákla a měla konzistenci "blátíčka". Pak 2-3krát umeju maso, aby vznikla jemná hmota. Poté smíchám maso se strouhankou. Přidám trochu suchého bílého vína (asi půl deci, podle chuti), sůl, špetku muškátového oříšku a špetku citronové kůry (po prvním vyzkoušení ji už nedávám, protože je velmi aromatická).
Připravíme tradiční bramborový knedlík. Nejprve uvaříme brambory ve slupce, což můžeme udělat klidně den předem. Po vychladnutí je oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme celé vejce, dětskou krupičku a hladkou mouku v poměru 2:1 pro jemnější konzistenci a trochu soli. Zpracujeme těsto, které pak vyválíme na placku.
Na tuto placku naneseme směs vinné klobásy. Poté ji zarolujeme a vaříme v páře přibližně 20-30 minut, v závislosti na velikosti knedlíku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou
Bramborový knedlík plněný domácí vinnou klobásou je tradiční české jídlo, které potěší každého milovníka tučných pokrmů. Jemné bramborové těsto obaluje šťavnatou klobásu, která je vyrobena z kvalitního masa a koření. Tento pokrm se často servíruje s cibulkou a zakysanou smetanou, což dodává na chuti a aromatu. Bramborový knedlík v kombinaci s klobásou tvoří vydatnou a sytou porci, ideální na domácí oběd či večeři s rodinou a přáteli.