Bramborové knedlíky
Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle. Poté k nim přidáme vejce, hrubou mouku a krupičku. Ve velké míse vytvoříme těsto a nezapomínáme...
Ingredience aneb co potřebujete
70 dkg uvařených brambor
2 vejce
20 dkg hrubé mouky
10 dkg dětské krupičky
sůl
Postup vaření podle receptu
Na jemném struhadle nastrouháme uvařené brambory.
Poté vložíme vejce, hrubou mouku a krupici.
V míse připravíme těsto a nezapomeneme na sůl.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky jsou tradiční české jídlo, které se vyrábí z vařených brambor, mouky a vajec. Tento výborný pokrm se často podává jako příloha k omáčkám nebo masovým pokrmům, ale i jako samostatné jídlo. Knedlíky mají jemnou chuť a nadýchanou texturu, která se dokonale hodí k dušenému zelí nebo pečenému masu. Příprava bramborových knedlíků vyžaduje pečlivost, ale výsledkem je lahodná pochoutka, jež je oblíbená nejen v Česku, ale i na Slovensku a v dalších evropských zemích.

Tomáš Rohlena