Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle. Poté k nim přidáme vejce, hrubou mouku a krupičku. Ve velké míse vytvoříme těsto a nezapomínáme...

Ingredience aneb co potřebujete

70 dkg uvařených brambor
2 vejce
20 dkg hrubé mouky
10 dkg dětské krupičky
sůl

Postup vaření podle receptu

Na jemném struhadle nastrouháme uvařené brambory.

Poté vložíme vejce, hrubou mouku a krupici.

V míse připravíme těsto a nezapomeneme na sůl.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky jsou tradiční české jídlo, které se vyrábí z vařených brambor, mouky a vajec. Tento výborný pokrm se často podává jako příloha k omáčkám nebo masovým pokrmům, ale i jako samostatné jídlo. Knedlíky mají jemnou chuť a nadýchanou texturu, která se dokonale hodí k dušenému zelí nebo pečenému masu. Příprava bramborových knedlíků vyžaduje pečlivost, ale výsledkem je lahodná pochoutka, jež je oblíbená nejen v Česku, ale i na Slovensku a v dalších evropských zemích.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (44 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, slané, levné, česká, snadný, do 50 korun, slovenská, bramborová jídla, podzimní, zimní recepty, sladká jídla, buchtičky a noky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové knedlíky.

Přidat komentář