Krkonošské kyselo

Do 4 litrů studené vody vhodíme balíček kvásku, promícháme a necháme asi 1hodinu odstát(můžeme nechat i přes noc).Omyjeme si brambory a dáme ve slupce vařit. Houby dáme namočit, aby nám změkly, přibližně na 15minut. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Ingredience aneb co potřebujete
5 ks brambor
2 ks cibule
1 balíček chlebový kvásek
1 hrst houby sušené
150 g máslo
4 ks vajíčko
1 špetka kmín
1 špetka sůl
4 l studené vody
Postup vaření podle receptu
Ve vodě namočený kvásek rozmícháme, osolíme, přidáme houby, kmín. Asi tak hodinu vaříme, průběžně promícháváme až do zhoustnutí kvásku. Oloupanou cibuli si najemno nakrájíme. Na pánvi si rozehřejeme máslo a cibulku na něm osmažíme, přidáme vejce, které jen zlehka osmahneme, aby zůstala částečně čerstvá. Když se nám voda s kváskem vyčistí a je hustá, vmícháme do ní cibulku s vejcem a necháme chvilku vařit.
Jako poslední přidáme nakrájené brambory a můžeme kyselo podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo je tradiční česká polévka, která pochází z horské oblasti Krkonoš. Hlavními ingrediencemi jsou kysané zelí, brambory a žitný chléb, což jí dodává jedinečnou chuť. Polévka se často ochucuje česnekem a kmínem, a podává se obvykle horká, ideální pro zahřátí v chladném počasí. Kyselo je oblíbené nejen pro svou chuť, ale také pro svou výživovou hodnotu, což z něj činí ideální jídlo po náročných túrách v horách. Tato regionální specialita představuje kus české kultury a tradice.