Octový dresink se zázvorem

Octový dresink se zázvorem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na rychlý orientální dresink.

Ingredience aneb co potřebujete

2 lžíce vinný ocet
1/2 svazku petržel
1 lžička tmavý sezamový olej
1/2 lžičky maďarské kari
5 lžic olivový olej
sůl
zázvor
1 lžička cukr moučka
1 ks limetka

Postup vaření podle receptu

Vezmeme limetku, pořádně omyjeme v horké vodě, osušíme a suchou kůru najemno ostrouháme.

Ostrouhanou ji pak vymačkáme do misky s octem cukrem, solí a kari kořením. Vyšleháváme a postupně přiléváme olivový a sezamový olej.  Omyjeme petržel a otrháme z něj lístky, které nasekáme nadrobno, oloupaný zázvor najemno nastrouháme a přidáme do dresinku.

Dresink dáváme vychladnout a následně přidáváme do salátů, k rybě či drůbežímu masu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Octový dresink se zázvorem

Octový dresink se zázvorem je osvěžující a pikantní omáčka, která skvěle doplní různé druhy salátů či grilované pokrmy. Hlavními ingrediencemi jsou kvalitní ocet, čerstvý zázvor, olivový olej, med a sójová omáčka. Zázvor přidává lehce štiplavou a citrusovou chuť, která dresink oživí a dodá mu exotický nádech. Stačí všechny ingredience důkladně promíchat nebo rozmixovat, aby se spojily do jemné emulze. Tento dresink nejen obohatí váš pokrm, ale také dodá potřebné vitamíny a antioxidanty, díky svému složení.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Vegetariánské, Zálivka, Salát
Štítky:

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Octový dresink se zázvorem.

Přidat komentář