Octový dresink se zázvorem

Recept na rychlý orientální dresink.
Ingredience aneb co potřebujete
2 lžíce vinný ocet
1/2 svazku petržel
1 lžička tmavý sezamový olej
1/2 lžičky maďarské kari
5 lžic olivový olej
sůl
zázvor
1 lžička cukr moučka
1 ks limetka
Postup vaření podle receptu
Vezmeme limetku, pořádně omyjeme v horké vodě, osušíme a suchou kůru najemno ostrouháme.
Ostrouhanou ji pak vymačkáme do misky s octem cukrem, solí a kari kořením. Vyšleháváme a postupně přiléváme olivový a sezamový olej. Omyjeme petržel a otrháme z něj lístky, které nasekáme nadrobno, oloupaný zázvor najemno nastrouháme a přidáme do dresinku.
Dresink dáváme vychladnout a následně přidáváme do salátů, k rybě či drůbežímu masu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Octový dresink se zázvorem
Octový dresink se zázvorem je osvěžující a pikantní omáčka, která skvěle doplní různé druhy salátů či grilované pokrmy. Hlavními ingrediencemi jsou kvalitní ocet, čerstvý zázvor, olivový olej, med a sójová omáčka. Zázvor přidává lehce štiplavou a citrusovou chuť, která dresink oživí a dodá mu exotický nádech. Stačí všechny ingredience důkladně promíchat nebo rozmixovat, aby se spojily do jemné emulze. Tento dresink nejen obohatí váš pokrm, ale také dodá potřebné vitamíny a antioxidanty, díky svému složení.