Domácí brambůrky

Domácí brambůrky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupeme a omyjeme si brambory. Vezmeme škrabku a s tou si uděláme tenké plátky.

Ingredience aneb co potřebujete

podle chuti mletá paprika
sůl
podle potřeby brambory
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

V nádobě si rozpálíme olej a to tolik, aby nám v něm brambůrky plavaly. Smažíme dozlatova a poté co vyjmeme, tak pokládáme na ubrousek okapat.

Okapané pak dáme brambůrky do mísy, posolíme a promícháme. Je možno udělat si i paprikové použitím papriky koření.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí brambůrky

Domácí brambůrky jsou skvělou pochoutkou, kterou si snadno připravíte v pohodlí domova. Stačí oloupat a nakrájet brambory na tenké plátky, které následně osmažíte na oleji nebo pečete v troubě pro zdravější variantu. Vynikají křupavostí a můžete je dochutit podle své chuti – solí, bylinkami nebo kořením. Jsou ideální jako svačina nebo příloha k různým jídlům. Domácí brambůrky ohromí přátele i rodinu a stanou se oblíbeným snackem, který budete mít rádi!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, České, Chuťovky, Vegetariánské
Štítky: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí brambůrky.

Přidat komentář