Cizrnový salát s tuňákem

Cizrnový salát s tuňákem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na španělský teplý salát pro 3-4 osoby.

Ingredience aneb co potřebujete

3 lžíce olivový olej
150 g cizrna
1 plechovka tuňák v oleji
3 ks vejce natvrdo
podle chuti 1 ks cibule
2 stroužky česnek
zálivka 1 lžíce bylinkový ocet
1 lžička hnědý cukr
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce olivový olej

Postup vaření podle receptu

Den předem namočenou cizrnu, uvaříme druhý den doměkka. Poté ji scedíme a nasypeme do mísy.

Otevřeme plechovku s tuňákem, slijeme olej zvlášť a do něj přidáme ocet, sůl a cukr a pořádně prošleháme, dokud se vše nerozpustí.

Česnek a cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvičce s rozpáleným olejem osmahneme a vyklopíme k cizrně. Na pánvičku poté dáme tuňáka a zlehka osmahneme, jen aby se nám maso ohřálo.

Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kousky a přidáváme k cizrně, stejně jako ohřátého tuňáka. Vše dohromady zlehka promícháme.

Nakonec vše přelijeme zálivkou, kterou jsme si mezitím připravili.

Takto servírujeme na talíře a ihned podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Cizrnový salát s tuňákem

Cizrnový salát s tuňákem je lahodný a výživný pokrm, ideální pro rychlý oběd nebo svačinu. Hlavními ingrediencemi jsou cizrna, konzervovaný tuňák, čerstvá zelenina a aromatické bylinky. Tento salát je bohatý na bílkoviny a vlákninu, což z něj činí skvělou volbu pro zdravou stravu. Dochucený olivovým olejem a citronovou šťávou nabízí osvěžující chuť s příjemnou kombinací textur. Připravit ho trvá jen chvíli, takže je perfektní pro rušné dny, kdy máte chuť na něco chutného a sytého.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, Vegetariánské, Zálivka, Španělské, Rybí maso, Salát
Štítky: španělská kuchyně, salát

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Cizrnový salát s tuňákem.

Přidat komentář