Gratinovaný chřest se sýrem

V hrnci si dáme vařit vodu, osolíme a vložíme svazek chřestu. Když nám chřest změkne, vyjmeme z vody a v utěrce usušíme. Poté rozkládáme do zapékací mísy.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g chřest
50 g máslo
100 - 150 g sýr
sůl
Postup vaření podle receptu
Pokapeme jej rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Takto vkládáme do trouby vyhřáté na 250°C na program gril.
Jakmile se sýr na chřestu začne rozpékat, tak máme hotovo. Jestli se dostanete k zelenému chřestu, tak bych dala přednost před bílým.
Co jste ještě nevěděli o receptu Gratinovaný chřest se sýrem
Gratinovaný chřest se sýrem je lahodné a slavnostní jídlo, které potěší každého milovníka zeleniny. Tento pokrm se připravuje z čerstvého chřestu, který je potřeba předem blanšírovat a poté zapečit. Sýr, často použitý ve variantách, jako je parmazán nebo mozzarella, dodává jídlu krémovou chuť a zlatavou kůrku. Gratinování zvýrazní přirozenou chuť chřestu a pokrm je ideální jako příloha nebo lehký oběd. Lze jej podávat teplý přímo z trouby, což vytváří dokonalý kulinářský zážitek.