Gratinovaný chřest se sýrem

Gratinovaný chřest se sýrem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

V hrnci si dáme vařit vodu, osolíme a vložíme svazek chřestu. Když nám chřest změkne, vyjmeme z vody a v utěrce usušíme. Poté rozkládáme do zapékací mísy.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g chřest
50 g máslo
100 - 150 g sýr
sůl

Postup vaření podle receptu

Pokapeme jej rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Takto vkládáme do trouby vyhřáté na 250°C na program gril.

Jakmile se sýr na chřestu začne rozpékat, tak máme hotovo.  Jestli se dostanete k zelenému chřestu, tak bych dala přednost před bílým.

Co jste ještě nevěděli o receptu Gratinovaný chřest se sýrem

Gratinovaný chřest se sýrem je lahodné a slavnostní jídlo, které potěší každého milovníka zeleniny. Tento pokrm se připravuje z čerstvého chřestu, který je potřeba předem blanšírovat a poté zapečit. Sýr, často použitý ve variantách, jako je parmazán nebo mozzarella, dodává jídlu krémovou chuť a zlatavou kůrku. Gratinování zvýrazní přirozenou chuť chřestu a pokrm je ideální jako příloha nebo lehký oběd. Lze jej podávat teplý přímo z trouby, což vytváří dokonalý kulinářský zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské, Italské, Příloha
Štítky: předkrm, italská kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Gratinovaný chřest se sýrem.

Přidat komentář