Dušená mrkev

Dušená mrkev
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Jednoduché a chutné jídlo, které bylo opomenuto. Může se pripravit během celého roku, což je skvělá výhoda oproti sezónní zelenině. Můžete si ho vychutnat pouze…

Ingredience aneb co potřebujete

mrkev
máslo
hladká mouka
Podle chuti
cukr
sůl
citrónová šťáva
petrželka

Postup vaření podle receptu

Na másle osmahneme očištěnou a nakrájenou mrkev na kostičky.

Následně přidáme trochu vody, osolíme a dusíme pod poklicí.

Mrkev, která je skoro měkká, obalíme v mouce a poté ji ještě podusíme.

Přidáme citronovou šťávu a cukr. K uvařené mrkvi vmícháme nasekanou petržel.

Servírujeme s bramborami, s masem, nebo jednoduše samostatně.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dušená mrkev

Dušená mrkev je jednoduchý, ale chutný pokrm, který si oblíbí celá rodina. Tento zdravý pokrm se připravuje z čerstvé mrkve, která se nakrájí na kolečka nebo plátky a následně se dusí s troškou vody a másla. Díky dušení si mrkev zachovává svou přírodní sladkost a živiny. Můžete ji okořenit solí, pepřem nebo bylinkami podle chuti. Dušená mrkev se skvěle hodí jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm pro vegetariánské obědy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (98 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, pro děti, zdravé, do 50 korun, letní recepty, podzimní, zimní recepty, vegetarianské, dušení, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dušená mrkev.

Přidat komentář