Kukuřice v zelenině do trouby i na gril

Omyté kukuřičné klasy potřeme olejem nebo vodou, posypeme kořením podle naší chuti a zabalíme je do plátků slaniny.
Ingredience aneb co potřebujete
očištěné klasy kukuřice
plátky anglické slaniny nebo moravské, Váhalky...
koření nebo bylinky dle chuti
sůl
cuketa nebo lilek
paprika bílá nebo barevná
pórek nebo cibule
česnek
rajčata
olej
Postup vaření podle receptu
Očištěné klasy kukuřice potřeme olejem nebo vodou, posypeme kořením a zabalíme do slaniny. Koření vybíráme podle vlastní chuti, jako je adžika, čubrica, grilovací koření na zeleninu, sušený česnek a podobně. Pokud koření neobsahuje sůl, přidáme ji ke klasům. Můžeme také místo koření použít lístky tymiánu, rozmarýnu, petrželky a tenké plátky česneku plus sůl. Zkrátka použijeme to, co máme rádi.
Připravené klasy vložíme do pekáčku, na grilovací tácek nebo na alobal. Poté je obložíme většími kusy nakrájené zeleniny a nasekaným česnekem, které dochutíme podle vlastní chuti a trochu pokapeme olejem. Nakonec vše zaklopíme nebo pečlivě zabalíme.
Pečeme v předem zahřáté troubě nebo na grilu podle velikosti klasů zhruba 40 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kukuřice v zelenině do trouby i na gril
Kukuřice v zelenině do trouby i na gril je lahodný pokrm, který přináší skvělou kombinaci chutí a barev. Čerstvá kukuřice je obklopena různými druhy zeleniny, jako jsou paprika, cuketa a cibule, které dodávají jídlu výraznost a živiny. Tento pokrm je jednoduchý na přípravu a ideální pro letní grilování nebo jako příloha k večeři. Při pečení nebo grilování se chutě skvěle prolnou, což vytváří nezapomenutelný zážitek. Vyzkoušejte tuto zdravou variantu a užijte si dokonalou harmonii chutí!