Růžičková kapusta se slaninou

Růžičková kapusta se slaninou
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Porce: 3

Růžičková kapusta na slanině se skvěle hodí buď jako hlavní jídlo, nebo jako příloha k masu s bramborami. Její příprava je snadná a v kombinaci s…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g růžičkové kapusty
200 g anglické slaniny
sůl
čerstvě mletý pepř
olej (dle potřeby)

Postup vaření podle receptu

Kapustičky umyjeme a vaříme je v páře. Dáváme pozor, aby se nerozvařily; měly by změknout, ale zůstat pevné.

Mezitím na pánvi osmahneme slaninu nakrájenou na pruhy (pokud je velmi libová, přidáme olej).

Uvařené růžičkové kapustičky smícháme se slaninou, osolíme je a přidáme čerstvě mletý pepř. Můžeme je podávat s bramborem nebo jako přílohu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Růžičková kapusta se slaninou

Růžičková kapusta se slaninou je oblíbený pokrm, který skvěle kombinuje chuťovou rozmanitost zeleniny a slaniny. Růžičková kapusta je bohatá na vitamíny a minerály, zatímco slanina dodává jídlu neodolatelnou kouřovou chuť. Tento pokrm se často připravuje na pánvi, kde se kapusta restuje s kousky slaniny, což vytváří lahodnou a křupavou kombinaci. Je ideálním přílohovým jídlem k masu nebo jako samostatný pokrm, který potěší každého milovníka dobrého jídla.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (44 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: restování, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, přílohy, podzimní, zimní recepty, zeleninová jídla, kapusta, parní hrnec

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Růžičková kapusta se slaninou.

Přidat komentář