Plněné cuketové řízečky

Plněné cuketové řízečky
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 3

Cuketu oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 5 mm. Vložíme je do mísy, přidáme roztřené česnek s čtvrt lžičky soli a důkladně promícháme. Očistíme papriku a…

Ingredience aneb co potřebujete

28 plátků oloupané cukety
2 stroužky česneku
sůl

Náplň
1 červená sladká paprika
1/4 cibule
1 lžíce nasekané petrželky
80 g uzeného sýra 45 %
1 žloutek
sůl
mletý pepř
7 plátků šunky

Na obalení
hladká mouka
1 vejce
1 bílek
sůl
strouhanka

olej na opečení

Postup vaření podle receptu

Oloupanou cuketu nakrájíme na kolečka silná 5 mm a vložíme do mísy. Přidáme česnek utřený se 1/4 lžičky soli a všechno promícháme. Očistíme papriku a cibuli, které rozmixujeme na jemno a přidáme do misky. Do směsi vložíme žloutek, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku, sůl a mletý pepř. Plátky šunky poskládáme na sebe, nakrájíme na čtvrtky, znovu je naskládáme a uřízneme rohy, které přidáme do náplně a dobře promícháme.

Plátky cukety položíme na tácek, nebudeme je nechat vypotit. Na každý plátek dáme kousek šunky, na část koleček rozdělíme náplň a přikryjeme druhou polovinou plátků s šunkou. Cuketu obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci s bílkem a nakonec ve strouhance. Poté ji opečeme na oleji dozlatova. Opečenou cuketu uložíme na plech s pečícím papírem a dáme ji na 15 minut do předehřáté trouby na 150 °C, přičemž ji v polovině doby otočíme. Dělám to tak, aby byla cuketa měkká, ale někteří ji mají raději přímo z pánve. Každému ji připravuji podle jeho chuti.

Cuketové řízečky servírujeme buď samotné, nebo s bramborami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Plněné cuketové řízečky

Plněné cuketové řízečky jsou vynikající vegetariánskou volbou, která potěší nejen milovníky zeleniny. Základem jsou tenké plátky cukety, které jsou plněné lahodnou směsí sýra, bylinek a koření. Tyto řízečky se poté obalují v trojobalu a smaží do zlatova, což jim dodává křupavou strukturu. Podávají se jako skvělý předkrm nebo hlavní chod, často s jogurtovým dresinkem. Je to chutná a zdravá alternativa klasických řízků, idealní pro letní grilování nebo rodinné oslavy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, pečení, cuketa, náročné, náročný, bylinky, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Plněné cuketové řízečky.

Přidat komentář