Zapečené papriky s jáhlami

Oloupeme si cibuli a nadrobno nakrájíme, oloupaný česnek utřeme, nakrájíme si sýr na kostičky, rozkrojíme papriky podélně a vyčistíme. Vařící vodou si spaříme jáhly.
Ingredience aneb co potřebujete
mletý černý pepř
4 ks paprika
náplň 1 ks cibule
200 g jáhly
1 lžíce mandlové lupínky
150 g niva
1 stroužek česnek
500 ml zeleninový vývar
podle chuti sůl
petrželka
podle potřeby olej
Postup vaření podle receptu
Předehřejeme si troubu na 200°C.
První si připravíme náplň. Na pánvi si osmažíme cibulku do zlatova a do ní vmícháme suché jáhly, které chvilku opékáme.
Stáhneme teplotu a zaléváme zeleninovým vývarem. Dusíme po dobu asi tak 20minut do měkka. Jáhly vyndáme, necháme vychladnout a smícháme s česnekem, mandlemi, sýrem nakrájeným najemno a nasekanou petrželkou.
Osolíme, opepříme podle chuti.
Směsí pak plníme připravené papriky, pokládáme do keramického pekáče a pečeme v předehřáté troubě asi tak 20minut.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečené papriky s jáhlami
Zapečené papriky s jáhlami představují výborné vegetariánské jídlo, které potěší nejen milovníky zdravého stravování. Papriky jsou naplněné chutnými jáhlami, které jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu. Toto jídlo je obohaceno o různé bylinky a koření, což mu dodává jedinečnou chuť. Po zapečení získají papriky jemnou texturu a jáhly se prolnou s ostatními ingrediencemi. Ideální na oběd nebo večeři, zapečené papriky s jáhlami příjemně zasytí a uspokojí i náročnější chuťové pohárky.