Halušky s brynzou

Na Slovensku jsou halušky s brynzou velmi populární. To však neznamená, že si je nemůžeme připravit i u nás v Česku. Halušky s brynzou jsou snadné a...
Ingredience aneb co potřebujete
800 g syrových brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
250 g brynzy
250 g kysané smetany
150 g uzené slaniny
1 svazek petrželky kudrnky
sůl
Postup vaření podle receptu
Nastrouháme syrové brambory na jemno a smícháme je s moukou, vejcem a osolíme.
Těsto by mělo mít střední hustotu (nesmí být tekuté), aby ho bylo snadné protlačit přes síto na noky.
Halušky vložíme do vroucí osolené vody a občas je jemně promícháme. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové. Okamžitě je scedíme a smícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji opečeme dozlatova. Halušky servírujeme s posypem slaniny a nasekané kadeřavé petrželky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Halušky s brynzou
Halušky s brynzou jsou tradiční slovenské jídlo, které si získalo srdce mnoha milovníků gastronomie. Tato pochoutka se skládá z měkkých bramborových knedlíků, nazývaných halušky, které se podávají s brynzou - slaným, ovčím sýrem. Jídlo se často doplňuje slaninkou nebo cibulkou, což mu dodává vynikající chuť. Halušky s brynzou jsou typickou součástí slovenské kuchyně a ideálním pokrmem pro ty, kteří chtějí ochutnat autentickou chuť Slovenska.