Halušky s brynzou

Halušky s brynzou
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 5 minut
Porce: 1

Na Slovensku jsou halušky s brynzou velmi populární. To však neznamená, že si je nemůžeme připravit i u nás v Česku. Halušky s brynzou jsou snadné a...

Ingredience aneb co potřebujete

800 g syrových brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
250 g brynzy
250 g kysané smetany
150 g uzené slaniny
1 svazek petrželky kudrnky
sůl

Postup vaření podle receptu

Nastrouháme syrové brambory na jemno a smícháme je s moukou, vejcem a osolíme.

Těsto by mělo mít střední hustotu (nesmí být tekuté), aby ho bylo snadné protlačit přes síto na noky.

Halušky vložíme do vroucí osolené vody a občas je jemně promícháme. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové. Okamžitě je scedíme a smícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji opečeme dozlatova. Halušky servírujeme s posypem slaniny a nasekané kadeřavé petrželky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Halušky s brynzou

Halušky s brynzou jsou tradiční slovenské jídlo, které si získalo srdce mnoha milovníků gastronomie. Tato pochoutka se skládá z měkkých bramborových knedlíků, nazývaných halušky, které se podávají s brynzou - slaným, ovčím sýrem. Jídlo se často doplňuje slaninkou nebo cibulkou, což mu dodává vynikající chuť. Halušky s brynzou jsou typickou součástí slovenské kuchyně a ideálním pokrmem pro ty, kteří chtějí ochutnat autentickou chuť Slovenska.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (50 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: vaření, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, snadný, slovenská, bramborová jídla, smažení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Halušky s brynzou.

Přidat komentář