Květákové placky

Květákové placky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Květák zbavíme listů, košťálu a očistíme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 lžíce majoránka
3 lžíce hladká mouka
1 ks vejce
3 lžíce dětská krupice
1 hlávka květák
podle chuti mletý černý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Vložíme do hrnce s vařící vodou kde necháme vařit do poloměkka. Necháme  vychladnout a nahrubo nastrouháme.

Do důlku uprostřed nastrouhaného květáku, nasypeme mouku, krupici, přidáme i vejce, majoránku, sůl a pepř.

Prohněteme, vytvoříme těstíčko a mokrýma rukama tvarujeme placičky.

Vkládáme na rozpálený olej a dozlatova opékáme.

Podávat můžeme se zeleninovým salátem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové placky

Květákové placky jsou chutným a zdravým pokrmem, který osloví nejen milovníky zeleniny. Tyto placky se připravují z nastrouhaného květáku, vejce a koření, přičemž dávají možnost přidat další ingredience podle chuti, jako jsou sýry či bylinky. Jsou ideální jako příloha, samostatné jídlo nebo snack. Květákové placky jsou bezlepkové a bohaté na vlákninu a vitaminy, což z nich činí skvělou volbu pro zdravé stravování. Smažené na pánvi nebo pečené v troubě, jejich křupavá textura a delikátní chuť uspokojí každého.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, Pro děti, České, Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské, Dobroty, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Květákové placky.

Přidat komentář