Květákové placky

Květák zbavíme listů, košťálu a očistíme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 lžíce majoránka
3 lžíce hladká mouka
1 ks vejce
3 lžíce dětská krupice
1 hlávka květák
podle chuti mletý černý pepř
sůl
Postup vaření podle receptu
Vložíme do hrnce s vařící vodou kde necháme vařit do poloměkka. Necháme vychladnout a nahrubo nastrouháme.
Do důlku uprostřed nastrouhaného květáku, nasypeme mouku, krupici, přidáme i vejce, majoránku, sůl a pepř.
Prohněteme, vytvoříme těstíčko a mokrýma rukama tvarujeme placičky.
Vkládáme na rozpálený olej a dozlatova opékáme.
Podávat můžeme se zeleninovým salátem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové placky
Květákové placky jsou chutným a zdravým pokrmem, který osloví nejen milovníky zeleniny. Tyto placky se připravují z nastrouhaného květáku, vejce a koření, přičemž dávají možnost přidat další ingredience podle chuti, jako jsou sýry či bylinky. Jsou ideální jako příloha, samostatné jídlo nebo snack. Květákové placky jsou bezlepkové a bohaté na vlákninu a vitaminy, což z nich činí skvělou volbu pro zdravé stravování. Smažené na pánvi nebo pečené v troubě, jejich křupavá textura a delikátní chuť uspokojí každého.