Kapustové karbanátky

Smažené karbanátky z uvařené kapusty patří v podzimním období k oblíbeným tradičním pokrmům. Jejich příprava není příliš náročná a zvládnete je i s…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kapusta
300 g mletého masa
100 g anglické slaniny
2 vejce
sůl
mletý pepř
1-2 lžičky provensálského koření (dle chuti)
1 cibule
strouhanka
3-4 stroužky česneku
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Kapustu připravíme tak, že ji vyčistíme, nakrájíme na malé kousky a povaříme ve vodě. Po uvaření ji scedíme a necháme vychladnout.
Uvařenou kapustu důkladně odvodníme a poté ji nasekáme na jemno nebo umeleme.
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na malé kousky a česnek rozmačkáme. Slaninu nakrájíme na malé kusy.
Do kapusty zamícháme mleté maso, slaninu a vejce. Dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením podle vlastní chuti. Přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Na zahuštění můžeme přidat trochu strouhanky.
Směs pečlivě promícháme a pomocí mokré lžíce vytváříme kuličky, které obalíme ve strouhance a tvarujeme do placiček.
Placičky opatrně smažíme na rozehřátém oleji z obou stran.
Jako přílohu se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky jsou chutným a výživným pokrmem, který potěší nejen milovníky zeleniny. Tento pokrm se připravuje z mladé kapusty, brambor a dalších ingrediencí, které se společně promíchají a vytvarují do karbanátků. Po upečení na pánvi získají zlatavou křupavou krustu a jemnou, vláčnou chuť uvnitř. Kapustové karbanátky lze podávat s různými omáčkami nebo salátem, což je činí skvělou volbou pro vegetariány i pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového. Jsou také jednoduché na přípravu a ideální pro rodinné obědy.