Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 5

Smažené karbanátky z uvařené kapusty patří v podzimním období k oblíbeným tradičním pokrmům. Jejich příprava není příliš náročná a zvládnete je i s…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kapusta
300 g mletého masa
100 g anglické slaniny
2 vejce
sůl
mletý pepř
1-2 lžičky provensálského koření (dle chuti)
1 cibule
strouhanka
3-4 stroužky česneku
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Kapustu připravíme tak, že ji vyčistíme, nakrájíme na malé kousky a povaříme ve vodě. Po uvaření ji scedíme a necháme vychladnout.

Uvařenou kapustu důkladně odvodníme a poté ji nasekáme na jemno nebo umeleme.

Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na malé kousky a česnek rozmačkáme. Slaninu nakrájíme na malé kusy.

Do kapusty zamícháme mleté maso, slaninu a vejce. Dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením podle vlastní chuti. Přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Na zahuštění můžeme přidat trochu strouhanky.

Směs pečlivě promícháme a pomocí mokré lžíce vytváříme kuličky, které obalíme ve strouhance a tvarujeme do placiček.

Placičky opatrně smažíme na rozehřátém oleji z obou stran.

Jako přílohu se hodí vařené brambory nebo bramborová kaše.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky jsou chutným a výživným pokrmem, který potěší nejen milovníky zeleniny. Tento pokrm se připravuje z mladé kapusty, brambor a dalších ingrediencí, které se společně promíchají a vytvarují do karbanátků. Po upečení na pánvi získají zlatavou křupavou krustu a jemnou, vláčnou chuť uvnitř. Kapustové karbanátky lze podávat s různými omáčkami nebo salátem, což je činí skvělou volbou pro vegetariány i pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového. Jsou také jednoduché na přípravu a ideální pro rodinné obědy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (60 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, mleté maso, vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, do 100 korun, česká, snadný, smažení, zeleninová jídla, kapusta

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kapustové karbanátky.

Přidat komentář