Bramborové placky
Udělejte svým blízkým k večeři zlatavé bramborové placky. Jsou velmi snadné na přípravu, křupavé a tak lákavě voní, že na ně všichni budou mít chuť…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g uvařených brambor
30 g másla
100 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička soli
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Uvařené brambory nastrouháme a smícháme je s hrubou moukou, solí, vejcem a rozpuštěným máslem.
Z ingrediencí vytvoříme tuhé těsto, které pak rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj menší kolečka.
Bramborové placky opékáme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky
Bramborové placky jsou oblíbeným pokrmem, který se v Česku a na Slovensku připravuje z nastrouhaných brambor. Ty se smíchají s moukou, solí a často i cibulí, a z výsledné hmoty se tvarují placky. Tyto placky se poté smaží na pánvi, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Podávají se nejčastěji se zakysanou smetanou nebo kyselým zelím. Bramborové placky jsou skvělou volbou jako příloha nebo hlavní chod a těší se oblibě při rodinných oslavách i svátcích.

Tomáš Rohlena