Bramborové placky

Bramborové placky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 2

Udělejte svým blízkým k večeři zlatavé bramborové placky. Jsou velmi snadné na přípravu, křupavé a tak lákavě voní, že na ně všichni budou mít chuť…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g uvařených brambor
30 g másla
100 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžička soli
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Uvařené brambory nastrouháme a smícháme je s hrubou moukou, solí, vejcem a rozpuštěným máslem.

Z ingrediencí vytvoříme tuhé těsto, které pak rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj menší kolečka.

Bramborové placky opékáme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborové placky

Bramborové placky jsou oblíbeným pokrmem, který se v Česku a na Slovensku připravuje z nastrouhaných brambor. Ty se smíchají s moukou, solí a často i cibulí, a z výsledné hmoty se tvarují placky. Tyto placky se poté smaží na pánvi, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Podávají se nejčastěji se zakysanou smetanou nebo kyselým zelím. Bramborové placky jsou skvělou volbou jako příloha nebo hlavní chod a těší se oblibě při rodinných oslavách i svátcích.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (49 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, oběd, snadné, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, slovenská, bramborová jídla, smažení, podzimní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborové placky.

Přidat komentář