Kapustová polévka

Kapustu očistíme, odebereme z ní tvrdé části a nakrájíme ji na nudličky. Oloupané cibuli a česnek najemno nakrájíme a očištěné, oloupané, mrkev, celer a brambory nakrájíme na malé kostičky.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g kapusta
1 ks cibule
0,5 lžičky kmín
2 lžíce máslo
1 špetka mletý černý pepř
1 lžička sůl
1 ks malý celer
1 ks mrkev
500 g brambory
2 stroužky česneku
1,5 l zeleninový vývar
Postup vaření podle receptu
Do hrnce s rozehřátým máslem dáme smažit cibuli, česnek, mrkev a celer. K tomu po pár minutách přihodíme brambory, osolíme, opepříme a asi tak 5minut opékáme.
Mezitím jsme si připravili zeleninový vývar, který přilijeme ke směsi s bramborami. Přidáme polovinu nakrájené kapusty, kmín a necháváme vařit dokud nezměknou brambory. Pak si vezmeme tyčový mixér a jeho pomocí vše rozmixujeme. Přidáme zbytek kapusty, osolíme a ještě chvilku vaříme.
Hotovou polévku můžeme hned podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustová polévka
Kapustová polévka je tradiční pokrm, který se vyznačuje bohatou chutí a zdravými ingrediencemi. Hlavní složkou je kapusta, která dodává polévce charakteristickou zelenou barvu a výživové hodnoty. Kromě kapusty se často přidávají brambory, mrkev a koření, což obohacuje chuť. Tato polévka je oblíbená nejen v zimních měsících, kdy zahřeje, ale také pro své detoxikační účinky. Kapustová polévka je nejen chutná, ale i sytá, a proto se často podává jako hlavní jídlo. Zkuste ji ochutit uzeným masem nebo klobásou pro výraznější chuť.