Cuketa plněné kuskusem a tofu
Cuketu důkladně opláchneme, rozřízneme ji na polovinu a vyjmeme dužinu. Kuskus uvaříme podle instrukcí (přelijeme ho vařící vodou s trochou vegety a necháme chvíli stát, aby nabobtnal). Do kuskusu…
Ingredience aneb co potřebujete
1 menší cuketa
1/2 šálku kuskusu
100 g tofu (použila jsem lahůdkové)
pažitka
vegeta
bylinková sůl
sojová omáčka
olivový olej
Postup vaření podle receptu
Cuketu očistíme, rozřízneme ji na půl a vyjmeme její střed.
Kuskus uvaříme podle pokynů, tedy zalijeme ho horkou vodou s trochou vegety a necháme ho nabobtnat.
Do kuskusu přidáme nakrájené tofu na malé kostičky a jemně nasekanou pažitku.
Přimícháme lžičku olivového oleje a lžičku sojové omáčky.
Vydlabané cukety posolíme bylinkovou solí a naplníme je.
Vložíme do trouby k upečení a servírujeme se zeleninovým garnýrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketa plněné kuskusem a tofu
Cuketa plněná kuskusem a tofu je chutné a výživné vegetariánské jídlo, které kombinuje lehkost cukety s vydatnými ingrediencemi. Cuketa se nejprve rozkrojí a vyčistí, poté se naplní směsí z jemného kuskusu, marinovaného tofu a různými bylinkami. Tento pokrm je ideální jako zdravý oběd nebo večeře, plná bílkovin a vlákniny. Pečením se všechny chutě spojí a vytvoří dokonalý zážitek pro milovníky zeleniny a zdravé stravy. Navíc se jedná o jednoduchý a rychlý recept, který potěší celou rodinu.

Tomáš Rohlena