Kuřecí maso s paprikou

Vezmeme kuřecí maso, očistíme, omyjeme, na kousky nakrájíme. Oloupeme si špekáčky, které nařežeme na kostky. Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme. Papriku zbavíme vnitřku a nakrájíme na proužky.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks cibule
2 ks paprika
350 g kuřecí maso (stehenní řízky)
1 ks zakysaná smetana
500 ml mléko
5 ks špekáček jemný
3 lžičky mletá sladká paprika
500 ml voda
3 lžíce solamyl
2 lžičky vegeta, podravka
1 lžička kari koření
podle chuti sůl
podle potřeby olej
Postup vaření podle receptu
Na pánvi si osmažíme cibulku a orestujeme na ní kuřecí maso. K tomu pak přidáme špekáčky a okořeníme. Takhle chvilku posmažíme a pak vodou podlijeme. Chvíli dusíme a přidáváme papriku, kdy dusíme do měkka. Přilijeme mléko, přikryjeme, povaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec vlijeme smetanu, rozmícháme a podle chuti dosolíme. Směs už nevaříme.
Kuřecí maso s paprikou podáváme nejlépe s těstovinami či houskovým knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí maso s paprikou
Kuřecí maso s paprikou je oblíbený pokrm, který se vyznačuje chutnou kombinací jemného kuřecího masa a sladké papriky. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle se hodí jak na všední dny, tak na slavnostní stoly. Maso se obvykle marinují s bylinkami a kořením, poté se opéká společně s paprikou, čímž vznikne aromatická a chutná směs. Podává se s rýží nebo bramborami a je oblíbeným jídlem v mnoha kuchyních. Díky své barevnosti a chuti potěší nejen chuťové pohárky, ale i oko.