Špenátová polévka se smetanou a vejcem

Oloupeme cibuli a najemno nakrájíme. Tu poté osmahneme na pánvi s máslem. K tomu přidáme mouku a promícháme, z toho se vytvoří jíška k tomu přidáme buď vývar či 3/4 litru vroucí vody s 1masoxem. Přivedeme k varu a přidáme rozmrazený špenát nasekaný nahrubo.
Ingredience aneb co potřebujete
2 dl smetana
2 lžíce máslo
mletý pepř
1 ks cibule
2 - 4 ks vejce
1 balíček mražený špenát
1 kostka masox
petrželka
sůl
3 lžíce hladká mouka
Postup vaření podle receptu
Polévku asi 10minut povaříme. Zalijeme smetanou, tu necháme projít varem a dochutíme pepřem a solí.
Do hotové polévky již naservírované v talíři přidáme nakrájená natvrdo uvařená vejce. Vejce můžeme přidat rovněž rozšlehané a nechat je v polévce srazit. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Špenát je možno zaměnit třeba za brokolici či pórek..
Co jste ještě nevěděli o receptu Špenátová polévka se smetanou a vejcem
Špenátová polévka se smetanou a vejcem je vynikající české jídlo, které spojuje zdraví a chuť. Hlavní složkou je čerstvý špenát, který je bohatý na železo a vitamíny. Polévka je krémová a jemná, díky smetaně, která jí dodává lehkost. Na závěr se do ní přidává uvařené vejce, které zvyšuje výživovou hodnotu a přidává krásný vzhled. Tento pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod, který potěší nejen milovníky zeleniny.