Chlupaté knedlíky

Tradiční český pokrm, který se nachází na pomezí bramborových knedlíků a halušek. Jak to, že se těmto knedlíkům říká chlupaté? Odpověď spočívá v tom…
Ingredience aneb co potřebujete
Knedlíky
400 g vařených brambor
500 g syrových brambor
200 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
Zelí
1 sklenice kysaného zelí
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
olej (podle potřeby)
100 g cukru krupice
1 oloupané rajče
1 špetka kmínu
1 špetka soli
K dokončení
500 g vařeného uzeného bůčku
1 velká cibule osmažená do zlatova
Postup vaření podle receptu
Zelí dáme na lehce osmaženou cibuli, přidáme nakrájené rajče, kmín, cukr a sůl a chvíli to restujeme.
Přilijeme trochu vody a dusíme do změknutí přibližně hodinu. Poté necháme odpařit veškerou tekutinu, posypeme lžící hladké mouky a krátce ještě dusíme.
Uvařené brambory v míse rozmačkáme nebo nastrouháme.
Nastrouháme syrové brambory a několikrát je propláchneme studenou vodou přes jemné síto. Následně je vymačkáme a smícháme s bramborami, které už jsou uvařené.
Do bramborové hmoty vmícháme mouku, vejce a sůl a vypracujeme pevné těsto.
Z těsta vytváříme malé kuličky a vaříme je ve vroucí vodě. Vaření trvá zhruba 8 minut.
Uvařené kusy vezmeme děrovanou naběračkou a ihned je dáme do teplého zelí.
Do směsi přidáme nakrájené uzené maso a osmaženou cibuli a důkladně promícháme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Chlupaté knedlíky
Chlupaté knedlíky jsou tradiční české jídlo, které se vyznačuje nadýchanou, chlupatou strukturou. Tento pokrm se vyrábí z bramborového těsta, které se obvykle tvoří z vařených brambor, mouky a vajec. Knedlíky se vaří ve vodě a podávají se často jako příloha k masovým omáčkám, například svíčkové nebo houbové. Jejich charakteristická textura je výsledkem jemného mletí vařených brambor, což vytváří jedinečný zážitek pro milovníky české kuchyně.