Smetanová hrášková polévka s mátou

Plátky chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem.
Ingredience aneb co potřebujete
1 hrst máta
2 lžíce máslo
600 ml drůbeží vývar
100 ml kysaná smetana
1 ks pórek
2 plátky toastový chléb
1 ks cibule
1 stroužek česnek
150 g mražený hrášek
podle chuti sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Drobně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený porek přidáme do hrnce, kde jsme mezitím rozehřáli lžíci másla. Smažíme 8-10minut.
Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. K tomu pak přidáme hrášek a vaříme asi 4 minuty.
Sundáme ze sporáku a opepříme, osolíme a k tomu přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a postupně vešleháváme smetanu.
Polévku servírujeme dohromady s již připravenými krutonky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Smetanová hrášková polévka s mátou
Smetanová hrášková polévka s mátou je osvěžující a krémové jídlo, které spojuje jemnost hrášku s aromatickou mátou. Tato polévka se připravuje z čerstvého nebo mraženého hrášku, který je povařen a poté rozmixován do hladké konzistence. Přidání smetany dodává bohatou chuť a krémovost, zatímco máta přináší svěží nádech. Je ideální jako lehký předkrm nebo jako samostatný chod, zvlášť v teplých měsících. Servírujte ji s kouskem čerstvého pečiva pro dokonalou kombinaci chutí.