Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Porce: 2

Cuketa je skvělá zelenina s jemnou chutí, kterou lze zpracovat různými metodami. Například vynikající jsou cuketové bramboráčky, které jsou pečené do zlatova a...

Ingredience aneb co potřebujete

1 cuketa
2 vejce
4 stroužky česneku
150-200 g hladké mouky
1 lžíce majoránky
1 lžička soli
olej na smažení

Postup vaření podle receptu

Cuketu oloupeme (u starší se zbavíme měkké části se semeny), nastrouháme na jemno, mírně osolíme a necháme chvíli stát. Poté odstraníme vzniklou šťávu.

Nyní vsypeme mouku, přidáme vejce, prolisovaný česnek a směs cukety a vše důkladně promícháme, nejlépe rukama. Ochuťte majoránkou a znovu důkladně promíchejte.

Na pánvi zahřejeme olej a pomocí lžíce do něj nalijeme těsto.

Malé placičky smažíme z obou stran do zlaté barvy.

Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky jsou oblíbeným pokrmem, který kombinuje chutě čerstvé cukety a brambor. Tento lahodný pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Příprava je jednoduchá – nastrouhané brambory a cuketu smícháme s vejcem, moukou a kořením. Výsledkem jsou křupavé placky, které se dají smažit na pánvi. Cuketové bramboráky jsou nejen výborné, ale také zdravé a výživné. Skvěle chutnají se zakysanou smetanou nebo jogurtem, což je zcela osvěžující kombinace.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (54 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: snadné, rychlé, večeře, snadný, pro začátečníky, cuketa, smažení, vegetarianské, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Cuketové bramboráky.

Přidat komentář