Cuketové bramboráky

Cuketa je skvělá zelenina s jemnou chutí, kterou lze zpracovat různými metodami. Například vynikající jsou cuketové bramboráčky, které jsou pečené do zlatova a...
Ingredience aneb co potřebujete
1 cuketa
2 vejce
4 stroužky česneku
150-200 g hladké mouky
1 lžíce majoránky
1 lžička soli
olej na smažení
Postup vaření podle receptu
Cuketu oloupeme (u starší se zbavíme měkké části se semeny), nastrouháme na jemno, mírně osolíme a necháme chvíli stát. Poté odstraníme vzniklou šťávu.
Nyní vsypeme mouku, přidáme vejce, prolisovaný česnek a směs cukety a vše důkladně promícháme, nejlépe rukama. Ochuťte majoránkou a znovu důkladně promíchejte.
Na pánvi zahřejeme olej a pomocí lžíce do něj nalijeme těsto.
Malé placičky smažíme z obou stran do zlaté barvy.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky jsou oblíbeným pokrmem, který kombinuje chutě čerstvé cukety a brambor. Tento lahodný pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Příprava je jednoduchá – nastrouhané brambory a cuketu smícháme s vejcem, moukou a kořením. Výsledkem jsou křupavé placky, které se dají smažit na pánvi. Cuketové bramboráky jsou nejen výborné, ale také zdravé a výživné. Skvěle chutnají se zakysanou smetanou nebo jogurtem, což je zcela osvěžující kombinace.