Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným

Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Porce: 6

Bramborové knedlíky, známé jako chlupaté, patří k tradičním českým pokrmům. Skvěle se hodí k zelí, uzenému masu a jsou posypané...

Ingredience aneb co potřebujete

400 g syrových brambor
400 g vařených brambor
2 vejce
2 větší cibule
hrubá mouka (dle potřeby)
majoránka
sůl
1 stroužek česneku
zelí
mletý kmín
uzené maso

Postup vaření podle receptu

Brambory oloupeme, nastrouháme a potom je necháme okapat v cedníku.

Vařené brambory oloupeme a nastrouháme, poté je smícháme se syrovými bramborami, přidáme vejce, kmín, prolisovaný česnek, majoránku a osolíme.

Přidáme mouku a vypracujeme hustou hmotu.

Knedlíky tvoříme pomocí dvou lžic, které předtím namočíme, aby se těsto nelepilo, a poté je vaříme v osolené vodě přibližně 12 minut.

Mezitím oškrábeme cibuli, nasekáme ji na malé kousky a část zlehka osmažíme na rozehřátém oleji v hrnci, dokud nezíská zlatavou barvu.

Přimícháme zelí, přidáme kmín a trochu vody, poté vaříme po dobu 30 minut.

Druhou polovinu cibule osmažíme na pánvi a servírujeme s uzeným masem na talíři.

Co jste ještě nevěděli o receptu Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným

Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným jsou tradiční české jídlo, které potěší chuťové pohárky mnoha milovníků domácí kuchyně. Tyto knedlíky, vyrobené z bramborového těsta, mají charakteristickou nadýchanou konzistenci a jsou obvykle podávány s kysaným zelím a kusy uzeného masa. Kombinace jemné chuti knedlíků s kyselým zelím a slaným uzeným vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento pokrm je oblíbený zejména v chladnějších měsících, kdy zahřeje nejen tělo, ale i duši.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (32 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: restování, vaření, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, slovenská, bramborová jídla, přílohy, podzimní, zimní recepty, zelí, středně náročný, jiné maso, kyselé, masopust

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným.

Přidat komentář