Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným

Bramborové knedlíky, známé jako chlupaté, patří k tradičním českým pokrmům. Skvěle se hodí k zelí, uzenému masu a jsou posypané...
Ingredience aneb co potřebujete
400 g syrových brambor
400 g vařených brambor
2 vejce
2 větší cibule
hrubá mouka (dle potřeby)
majoránka
sůl
1 stroužek česneku
zelí
mletý kmín
uzené maso
Postup vaření podle receptu
Brambory oloupeme, nastrouháme a potom je necháme okapat v cedníku.
Vařené brambory oloupeme a nastrouháme, poté je smícháme se syrovými bramborami, přidáme vejce, kmín, prolisovaný česnek, majoránku a osolíme.
Přidáme mouku a vypracujeme hustou hmotu.
Knedlíky tvoříme pomocí dvou lžic, které předtím namočíme, aby se těsto nelepilo, a poté je vaříme v osolené vodě přibližně 12 minut.
Mezitím oškrábeme cibuli, nasekáme ji na malé kousky a část zlehka osmažíme na rozehřátém oleji v hrnci, dokud nezíská zlatavou barvu.
Přimícháme zelí, přidáme kmín a trochu vody, poté vaříme po dobu 30 minut.
Druhou polovinu cibule osmažíme na pánvi a servírujeme s uzeným masem na talíři.
Co jste ještě nevěděli o receptu Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným jsou tradiční české jídlo, které potěší chuťové pohárky mnoha milovníků domácí kuchyně. Tyto knedlíky, vyrobené z bramborového těsta, mají charakteristickou nadýchanou konzistenci a jsou obvykle podávány s kysaným zelím a kusy uzeného masa. Kombinace jemné chuti knedlíků s kyselým zelím a slaným uzeným vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento pokrm je oblíbený zejména v chladnějších měsících, kdy zahřeje nejen tělo, ale i duši.