Brokolicové karbanátky - pečené

Brokolice je skvělá zelenina, ze které se dají vytvořit různé chutné pokrmy s významnými zdravotními přínosy. Pečené brokolicové karbanátky podávané…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brokolice (2 celé)
2 mrkve
3 vejce
1 cibule
1 velký stroužek česneku
strouhanka (nebo kukuřičná krupice)
olivový olej
sůl
Postup vaření podle receptu
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Cibuli jemně nakrájíme a mrkev nastrouháme na malém struhadle.
Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme ji v páře, dokud nezměkne.
Na pánvi na trošce oleje osmahneme cibuli a poté ji odložíme.
Uvařenou a vychladlou brokolici nakrájíme na malé kousky a smícháme s jemně nastrouhanou mrkví.
Přimícháme vejce, rozmačkaný česnek a osmaženou cibuli. Osolíme, promícháme a v případě potřeby přisypeme buď strouhanku, nebo kukuřičnou krupici, abychom směs zahušťili.
Z směsi v ruce vytvoříme drobné karbanátky, které umístíme na plech vyložený papírem na pečení.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Brokolicové karbanátky - pečené
Brokolicové karbanátky jsou lahodným a zdravým pokrmem, ideálním pro vegetariány i pro ty, kteří chtějí obohatit svůj jídelníček o zeleninu. Příprava je snadná – brokolice se vaří, naseká a smíchá s strouhankou, vejci a kořením. Následně se karbanátky formují a pečou v troubě, což zajišťuje křupavou texturu bez nadměrného tuku. Servírujte je s jogurtovým dipem nebo salátem a vychutnejte si chutnou a výživnou alternativu k tradičním masovým karbanátkům. Skvělé jako hlavní jídlo nebo jako svačina!