Brokolicové karbanátky - pečené

Brokolicové karbanátky - pečené
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Porce: 1

Brokolice je skvělá zelenina, ze které se dají vytvořit různé chutné pokrmy s významnými zdravotními přínosy. Pečené brokolicové karbanátky podávané…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg brokolice (2 celé)
2 mrkve
3 vejce
1 cibule
1 velký stroužek česneku
strouhanka (nebo kukuřičná krupice)
olivový olej
sůl

Postup vaření podle receptu

Předehřejeme troubu na 180 °C.

Cibuli jemně nakrájíme a mrkev nastrouháme na malém struhadle.

Omytou brokolici rozdělíme na růžičky a vaříme ji v páře, dokud nezměkne.

Na pánvi na trošce oleje osmahneme cibuli a poté ji odložíme.

Uvařenou a vychladlou brokolici nakrájíme na malé kousky a smícháme s jemně nastrouhanou mrkví.

Přimícháme vejce, rozmačkaný česnek a osmaženou cibuli. Osolíme, promícháme a v případě potřeby přisypeme buď strouhanku, nebo kukuřičnou krupici, abychom směs zahušťili.

Z směsi v ruce vytvoříme drobné karbanátky, které umístíme na plech vyložený papírem na pečení.

Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Brokolicové karbanátky - pečené

Brokolicové karbanátky jsou lahodným a zdravým pokrmem, ideálním pro vegetariány i pro ty, kteří chtějí obohatit svůj jídelníček o zeleninu. Příprava je snadná – brokolice se vaří, naseká a smíchá s strouhankou, vejci a kořením. Následně se karbanátky formují a pečou v troubě, což zajišťuje křupavou texturu bez nadměrného tuku. Servírujte je s jogurtovým dipem nebo salátem a vychutnejte si chutnou a výživnou alternativu k tradičním masovým karbanátkům. Skvělé jako hlavní jídlo nebo jako svačina!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, restování, vaření, oběd, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, brokolice, pečení, podzimní, zimní recepty, vegetarianské, zeleninová jídla, veganské

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Brokolicové karbanátky - pečené.

Přidat komentář