Sušená rajčata v oleji

Tento recept můžeme dělat, jestliže máme doma sušičku na ovoce.
Ingredience aneb co potřebujete
podle chuti bylinky(bazalka, rozmarýn, chilli paprička)
podle potřeby tvrdší zralé rajče
olivový olej
Postup vaření podle receptu
Nakrájené plátky rajčat rozložíme na pláta v sušičce a dáme usušit podle daného návodu sušičky.
Usušená rajčata vložíme do sklenice, v které je napěchujeme do 2/3 a dolijeme po okraj olivovým olejem. Co nejlépe uzavřeme a dáváme uležet. Rajčata nasávají olej až po několika dnech. Necháváme skladované měsíc a více.
Naložená rajčata můžeme chuťově vylepšit přidáním bylinek a koření podle vlastní chuti. V tom případě prokládáme sušená rajčata oblíbenou bylinkou (bazalka, tymián, rozmarýn či chilli paprička a na plátky nakrájený česnek) a opět doléváme olivovým olejem.
Takto si můžeme vytvořit několik druhů nakládaných rajčat najednou.
Takto naložená sušená rajčata jsou výborná k těstovinám, saltům a masovým jídlům.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sušená rajčata v oleji
Sušená rajčata v oleji jsou oblíbenou lahůdkou, která pochází převážně z italské kuchyně. Rajčata se nejprve suší na slunci, čímž se zvýrazní jejich přirozená sladkost a chuť. Poté se naloží do kvalitního olivového oleje, což jim dodává jemnou texturu a aroma. Tato delikatesa je skvělým doplňkem do salátů, těstovinových pokrmů či na domácí pizzu. Olej, ve kterém jsou rajčata naložena, lze také využít jako ochucený základ pro různé dresinky a marinády. Sušená rajčata v oleji tak přidají každému pokrmu jedinečný chuťový zážitek.