Kukuřice - vařená

Taky míváte občas chuť na šťavnatou, žlutou, sladkou kukuřici? Pojďme si jí udělat.
Ingredience aneb co potřebujete
2 plátky máslo
2 ks dřevěné špejle
2 l voda
2 kávové lžičky sůl
2 ks sladká kukuřice - mražená
Postup vaření podle receptu
Připravíme si nádobu na vaření a nalijeme do ní dostatečné množství vody. Přidáme sůl. Vložíme klasy mražené sladké kukuřice.(kukuřice musí být ponořená)
Vaříme a hlídáme, aby bylo pořád dost vody.
Doba vaření je zhruba 20 minut.
Ke konci dáme do hrnce kousek pravého másla. Chuť kukuřice bude vynikající.
Já si hotovou kukuřici nakrájím na dřevěném prkénku na kolečka.(opatrně krájet!) Někdo si raději prostrčí špejli skrz kukuřici. Záleží na vás.
Nandáme na talíř. Podle chuti ji ještě osolíme a můžeme si pochutnat na lahodné, sladké, voňavé kukuřici. Jako příloha je vhodná např. bramborová kaše.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kukuřice - vařená
Kukuřice - vařená je oblíbenou pochoutkou, která se připravuje z čerstvých kukuřičných klasů. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm nabízí sladkou a šťavnatou chuť, oblíbenou zejména v letních měsících. Před vařením se klas zbavuje listů a vláken, poté se vaří ve vroucí vodě po dobu 10-15 minut, dokud není měkký. Vařená kukuřice je nejen zdrojem sacharidů, ale i vlákniny, což přispívá ke zdravému trávení. Podává se většinou s máslem a solí, ale dá se také upravit do různých receptů nebo použít jako příloha k dalším jídlům.