Pórková polévka

Pórková polévka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Zeleninová polévka z pórku může zpestřit váš jídelníček.

Ingredience aneb co potřebujete

2 bujón zeleninový
1 kávová lžička kmín
3 ks větší brambory
sůl
pepř
1 kávová lžička majoránka
1 ks pórek
3 polévková lžíce olej - olivový

Postup vaření podle receptu

Oškrabeme a omyjeme si brambory a na prkénku si je rozkrájíme na kostičky.

Pórek omyjeme a rozkrájíme na kolečka. Postavíme si hrnec na sporák, nalijeme trochu oleje a vhodíme kmín. Přisypeme pórek, brambory a osmahneme. Okořeníme a přilijeme vodu. Přidáme zeleninový bujón a vaříme.

Zahustíme podle sebe. Já používám dětskou krupičku.

Doba vaření je zhruba 25 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pórková polévka

Pórková polévka je oblíbeným pokrmem v mnoha kuchyních po celém světě. Tato lahodná polévka se připravuje z pórku, který je známý svou jemnou a sladkou chutí. Obvykle se do ní přidávají také brambory, cibule a vývar, což jí dodává bohatou texturu a chuť. Často se zjemňuje smetanou, která jí dodává krémovou konzistenci. Pórková polévka je nejen chutná, ale i výživná, plná vitamínů a minerálů. Podává se jako předkrm nebo hlavní jídlo, obzvláště v chladnějších dnech, kdy zahřeje a potěší mysl i tělo.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, České, Vegetariánské, Polévky, Rychlá večeře
Štítky: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pórková polévka.

Přidat komentář