Pórková polévka

Zeleninová polévka z pórku může zpestřit váš jídelníček.
Ingredience aneb co potřebujete
2 bujón zeleninový
1 kávová lžička kmín
3 ks větší brambory
sůl
pepř
1 kávová lžička majoránka
1 ks pórek
3 polévková lžíce olej - olivový
Postup vaření podle receptu
Oškrabeme a omyjeme si brambory a na prkénku si je rozkrájíme na kostičky.
Pórek omyjeme a rozkrájíme na kolečka. Postavíme si hrnec na sporák, nalijeme trochu oleje a vhodíme kmín. Přisypeme pórek, brambory a osmahneme. Okořeníme a přilijeme vodu. Přidáme zeleninový bujón a vaříme.
Zahustíme podle sebe. Já používám dětskou krupičku.
Doba vaření je zhruba 25 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pórková polévka
Pórková polévka je oblíbeným pokrmem v mnoha kuchyních po celém světě. Tato lahodná polévka se připravuje z pórku, který je známý svou jemnou a sladkou chutí. Obvykle se do ní přidávají také brambory, cibule a vývar, což jí dodává bohatou texturu a chuť. Často se zjemňuje smetanou, která jí dodává krémovou konzistenci. Pórková polévka je nejen chutná, ale i výživná, plná vitamínů a minerálů. Podává se jako předkrm nebo hlavní jídlo, obzvláště v chladnějších dnech, kdy zahřeje a potěší mysl i tělo.