Květákové rizoto

Květák nakrájejte na malé kousky a postupně je rozmixujte, až získáte strukturu podobnou rýži nebo kuskusu. Na pánvi usmažte osolená vejce a poté je odstavte z…
Ingredience aneb co potřebujete
1 menší květák
1 lžička oleje
2-3 vejce
špetka soli
olej na smažení
1/2 malé jemně nakrájené cibule
1/2 hrnku mraženého hrášku a mrkví (můžete nahradit čerstvou)
2 stroužky drceného česneku
5 jarních cibulek
3 lžičky sojové omáčky
1 lžička teriyaki omáčky
Postup vaření podle receptu
Květák rozdělte na malé kousky. Poté je postupně rozmixujte, až získáte konzistenci podobnou rýži nebo kuskusu.
Na pánvi opražte vajíčka se solí a poté je sundejte z ohně.
Na woku smíchejte olej s cibulí, jarní cibulkou, hráškem, mrkví a česnekem.
Smažte přibližně 3 minuty, až změknou všechny přísady. Pokud používáte čerstvou mrkev, nakrájejte ji na malé kostičky a začněte s ní, než přidáte ostatní suroviny.
Přidejte do zeleniny rýži z květáku.
Pokapejte směs sojovou a teriyaki omáčkou a za občasného míchání ji nechte osmažit.
Míchejte přibližně 10 minut, až květák získá křupavou texturu na povrchu a uvnitř bude měkký.
Do směsi přimíchejte uvařená vejce.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové rizoto
Květákové rizoto je lahodné a zdravé vegetariánské jídlo, které kombinuje jemnou chuť květáku s krémovou texturou rýže. Příprava je jednoduchá – nejprve se osmahnou cibule a česnek, poté se přidá rýže a květák. Vše se pomalu vaří ve vývaru, dokud rýže nezměkne a nezíská bohatou chuť. Na závěr se přidává parmazán nebo jiný sýr pro extra krémovost. Toto rizoto je ideální jako hlavní chod nebo lehká večeře, kterou si oblíbí celá rodina.