Květákové rizoto

Květákové rizoto
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Květák nakrájejte na malé kousky a postupně je rozmixujte, až získáte strukturu podobnou rýži nebo kuskusu. Na pánvi usmažte osolená vejce a poté je odstavte z…

Ingredience aneb co potřebujete

1 menší květák
1 lžička oleje
2-3 vejce
špetka soli
olej na smažení
1/2 malé jemně nakrájené cibule
1/2 hrnku mraženého hrášku a mrkví (můžete nahradit čerstvou)
2 stroužky drceného česneku
5 jarních cibulek
3 lžičky sojové omáčky
1 lžička teriyaki omáčky

Postup vaření podle receptu

Květák rozdělte na malé kousky. Poté je postupně rozmixujte, až získáte konzistenci podobnou rýži nebo kuskusu.

Na pánvi opražte vajíčka se solí a poté je sundejte z ohně.

Na woku smíchejte olej s cibulí, jarní cibulkou, hráškem, mrkví a česnekem.

Smažte přibližně 3 minuty, až změknou všechny přísady. Pokud používáte čerstvou mrkev, nakrájejte ji na malé kostičky a začněte s ní, než přidáte ostatní suroviny.

Přidejte do zeleniny rýži z květáku.

Pokapejte směs sojovou a teriyaki omáčkou a za občasného míchání ji nechte osmažit.

Míchejte přibližně 10 minut, až květák získá křupavou texturu na povrchu a uvnitř bude měkký.

Do směsi přimíchejte uvařená vejce.

Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové rizoto

Květákové rizoto je lahodné a zdravé vegetariánské jídlo, které kombinuje jemnou chuť květáku s krémovou texturou rýže. Příprava je jednoduchá – nejprve se osmahnou cibule a česnek, poté se přidá rýže a květák. Vše se pomalu vaří ve vývaru, dokud rýže nezměkne a nezíská bohatou chuť. Na závěr se přidává parmazán nebo jiný sýr pro extra krémovost. Toto rizoto je ideální jako hlavní chod nebo lehká večeře, kterou si oblíbí celá rodina.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (33 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové
Štítky: Zelenina, oběd, snadné, běžný den, večeře, do 100 korun, snadný, bezmasá jídla, smažení, podzimní, zeleninová jídla

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Květákové rizoto.

Přidat komentář