Květákové rizoto
Květák nakrájejte na malé kousky a postupně je rozmixujte, až získáte strukturu podobnou rýži nebo kuskusu. Na pánvi usmažte osolená vejce a poté je odstavte z…
Ingredience aneb co potřebujete
1 menší květák
1 lžička oleje
2-3 vejce
špetka soli
olej na smažení
1/2 malé jemně nakrájené cibule
1/2 hrnku mraženého hrášku a mrkví (můžete nahradit čerstvou)
2 stroužky drceného česneku
5 jarních cibulek
3 lžičky sojové omáčky
1 lžička teriyaki omáčky
Postup vaření podle receptu
Květák rozdělte na malé kousky. Poté je postupně rozmixujte, až získáte konzistenci podobnou rýži nebo kuskusu.
Na pánvi opražte vajíčka se solí a poté je sundejte z ohně.
Na woku smíchejte olej s cibulí, jarní cibulkou, hráškem, mrkví a česnekem.
Smažte přibližně 3 minuty, až změknou všechny přísady. Pokud používáte čerstvou mrkev, nakrájejte ji na malé kostičky a začněte s ní, než přidáte ostatní suroviny.
Přidejte do zeleniny rýži z květáku.
Pokapejte směs sojovou a teriyaki omáčkou a za občasného míchání ji nechte osmažit.
Míchejte přibližně 10 minut, až květák získá křupavou texturu na povrchu a uvnitř bude měkký.
Do směsi přimíchejte uvařená vejce.
Co jste ještě nevěděli o receptu Květákové rizoto
Květákové rizoto je lahodné a zdravé vegetariánské jídlo, které kombinuje jemnou chuť květáku s krémovou texturou rýže. Příprava je jednoduchá – nejprve se osmahnou cibule a česnek, poté se přidá rýže a květák. Vše se pomalu vaří ve vývaru, dokud rýže nezměkne a nezíská bohatou chuť. Na závěr se přidává parmazán nebo jiný sýr pro extra krémovost. Toto rizoto je ideální jako hlavní chod nebo lehká večeře, kterou si oblíbí celá rodina.

Tomáš Rohlena