Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapečené brambory patří mezi oblíbené pokrmy, které si často vybírají hostitelky, když nemají čas ani chuť trávit dlouho přípravou jídla. Brambory s…
Ingredience aneb co potřebujete
1,5 kg brambor
500 g kuřecích prsou
2 brokolice (čerstvé nebo mražené)
1 jarní cibulka
česnek
olej
niva
1 kelímek 30% smetany
trocha sójové omáčky
grilovací koření
sůl
tvrdý sýr (podle chuti)
Postup vaření podle receptu
Brambory zbavíme slupky, nakrájíme je na tenké plátky a povaříme je po dobu pěti minut ve vodě se solí. Pak je scedíme.
Brokolici čerstvou nakrájíme na malé růžičky, které dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. (Mraženou brokolici vaříme 5 minut.)
Kuřecí prsa nakrájíme na silnější kousky. Dáme je do misky, pokapeme olejem, posypeme grilovacím kořením a přidáme trochu sójové omáčky.
Do pánve přidáme nakrájenou jarní cibulku a česnek, vše promícháme a krátce osmahneme na rozehřátém oleji.
Nejprve vymažeme zapékací misku olejem. Poté postupně klademe do pekáčku všechny připravené suroviny. Začneme bramborami, které osolíme a posypeme částí nastrouhané nivy. Na ně dáme vrstvu předvařené brokolice, kterou opět posypeme nivou. Nakonec přidáme kuřecí směs. Vše zalijeme smetanou.
Umístíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme po dobu 30–40 minut. Na konci pečení můžeme přidat sýr a nechat dopéct.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem jsou chutným a vyváženým pokrmem, který potěší celou rodinu. Jednoduchá příprava spočívá v vrstvení nakrájených brambor, kousků kuřecího masa a čerstvé brokolice. Směs se zalije smetanovou omáčkou a posype sýrem, což dodává pokrmu lahodnou krémovou chuť. Po zapečení v troubě se všechny chutě dokonale propojí a výsledkem je sytý a zdravý talíř, ideální na oběd nebo večeři. Tento pokrm je také skvělou volbou pro využití zbytků kuřete nebo zeleniny.