Vynikající šťouchané brambory

Oloupeme si brambory a dáme vařit. Zatímco se vaří, oloupeme si cibulku, najemno nakrájíme a na oleji dozlatova osmažíme. Přihodíme nakrájené žampiony, nadrobno nakrájené uzené a nasekanou jarní cibulku. Takto chvíli posmažíme, pak přidáme trochu vody. Osolíme, opepříme a necháváme přikryté dusit, dokud žampiony nezměknou. Poté již odkryté necháme odpařit.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks větší cibule
500 g brambory
100 g uzené
250 g žampiony
3 lžíce máslo
petrželka nebo pažitka
1 - 2 ks jarní cibulka
1 dl mléko
sůl
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Když jsou brambory měkké , tak scedíme a rozšťoucháme. Přidáme usmaženou směs, přilijeme teplé mléko. Přikryjeme pokličkou, chytneme a chvíli hrncem třeseme, aby se vše dobře promíchalo. Takto třeseme tak dlouho, dokud není konzistence podle našich představ.
Šťouchané brambory jsou výborné jako hlavní chod nebo příloha. Podáváme posypané nasekanou petrželkou a pažitkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vynikající šťouchané brambory
Vynikající šťouchané brambory jsou lahodným pokrmem, který si oblíbí celá rodina. Suroviny jsou jednoduché – brambory, máslo, smetana a sůl. Příprava je snadná: brambory uvaříme do měkka, následně je rozšťoucháme a smícháme s máslem a smetanou. Tento nadýchaný příkrm se skvěle hodí k různým masovým pokrmům, ale také jako samostatné jídlo, například se zeleninou nebo volským okem. Vynikající šťouchané brambory jsou nejen chutné, ale také syté, což z nich činí ideální volbu pro každou příležitost.