Vepřové plátky na pivu
 
    Tenčí plátky vepřového naklepeme a osolíme.
Ingredience aneb co potřebujete
1 dl  pivo
  máslo
2 lžíce  sójová omáčka
2 ks  mrkev
5 lžic  hořčice
  sůl
  nové koření
1 hrneček  kečup
3 ks  cibule
300 g  vepřové plátky
1 palička  česnek
  bobkový list
Postup vaření podle receptu
Oloupeme česnek, polovinu z něj prolisujeme a smícháme s hořčicí. Vedle si smícháme kečup se sojovou omáčkou a pivem. Mrkev, zbytek česneku a cibuli nakrájíme na kolečka.
Vezmeme zapékací mísu, vytřeme ji máslem a vyklademe cibulí, česnekem, mrkví a posypeme kořením. Maso potřeme směsí hořčice, česneku a pokládáme na zeleninu. Jako poslední poléváme kečupovou směsí.
Vkládáme do trouby na 180°C. Po 20minutách maso se zeleninou promícháme. Přibližně za 50minut(podle tuhosti masa), máme hotovo.
Podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo kaší.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové plátky na pivu
Vepřové plátky na pivu jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, který spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí piva. Maso se nejprve marinují v pivě s kořením, což mu dodá jedinečnou chuť a aroma. Po osmahnutí se plátky duší v pivu, což zajišťuje jejich křehkost a šťavnatost. Tento pokrm se často podává s knedlíky nebo bramborami, a doplněn omáčkou, která zachycuje všechny chutě. Vepřové plátky na pivu jsou perfektní volbou pro slavnostní obědy či rodinná setkání.
 Receptor
 Receptor
 Tomáš Rohlena
	Tomáš Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        