Vepřové plátky na pivu

Vepřové plátky na pivu
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Tenčí plátky vepřového naklepeme a osolíme.

Ingredience aneb co potřebujete

1 dl pivo
máslo
2 lžíce sójová omáčka
2 ks mrkev
5 lžic hořčice
sůl
nové koření
1 hrneček kečup
3 ks cibule
300 g vepřové plátky
1 palička česnek
bobkový list

Postup vaření podle receptu

Oloupeme česnek, polovinu z něj prolisujeme a smícháme s hořčicí. Vedle si smícháme kečup se sojovou omáčkou a pivem. Mrkev, zbytek česneku a cibuli nakrájíme na kolečka.

Vezmeme zapékací mísu, vytřeme ji máslem a vyklademe cibulí, česnekem, mrkví a posypeme kořením. Maso potřeme směsí hořčice, česneku a pokládáme na zeleninu. Jako poslední poléváme kečupovou směsí.

Vkládáme do trouby na 180°C. Po 20minutách maso se zeleninou promícháme. Přibližně za 50minut(podle tuhosti masa), máme hotovo.

Podáváme nejlépe s vařeným bramborem nebo kaší.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové plátky na pivu

Vepřové plátky na pivu jsou oblíbeným pokrmem české kuchyně, který spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí piva. Maso se nejprve marinují v pivě s kořením, což mu dodá jedinečnou chuť a aroma. Po osmahnutí se plátky duší v pivu, což zajišťuje jejich křehkost a šťavnatost. Tento pokrm se často podává s knedlíky nebo bramborami, a doplněn omáčkou, která zachycuje všechny chutě. Vepřové plátky na pivu jsou perfektní volbou pro slavnostní obědy či rodinná setkání.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Zeleninové, Hlavní jídlo, Vepřové maso
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové plátky na pivu.

Přidat komentář