Telecí roláda

Nejprve vytvoříme nádivku. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s máslem a solí. Poté přimícháme na kousky nakrájené rohlíky. Z bílků…
Ingredience aneb co potřebujete
750 g Telecí kýty
50 g máslo
sůl
pepř
2 bílé rohlíky
2 vejce
2 stroužky česneku
1 Cibule
Špetka muškátového květu
20 ml olivového oleje extra virgin
1 párek
Postup vaření podle receptu
Nejprve si uděláme nádivku. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s máslem a solí. Poté přidáme nakrájené rohlíky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Nakonec přidáme muškátový květ, pepř a pažitku.
Telecí kýtu nařízneme, rozložíme ji do většího plátu, jemně naklepeme, dochutíme solí a pepřem.
Telecí kýtu naplníme nádivkou, přidáme párek, zabalíme ji, a poté zašijeme nebo upevníme nití.
Na pánvi zahřejeme máslo s olejem, přidáme cibuli a česnek. Poté osmažíme telecí roládu dozlatova a nakonec ji podlijeme vroucí vodou.
Pekáček s telecím vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme ho po dobu jedné hodiny. Poté ozdobíme pažitkou a podáváme s bramborovou kaší.
Co jste ještě nevěděli o receptu Telecí roláda
Telecí roláda je oblíbeným pokrmem české kuchyně, který si získává srdce mnoha gurmánů. Vyrábí se z jemného telecího masa, které se plní různými ingrediencemi, jako jsou bylinky, zelenina nebo šunka. Po zapečení se roláda krájí na tenké plátky a podává se s omáčkou a přílohou, často bramborovým knedlíkem nebo dušenou zeleninou. Tento pokrm je ideální na slavnostní příležitosti či rodinná setkání a jeho příprava si žádá trochu trpělivosti, což se ale vždy vyplatí.