Telecí roláda

Telecí roláda
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nejprve vytvoříme nádivku. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vyšleháme s máslem a solí. Poté přimícháme na kousky nakrájené rohlíky. Z bílků…

Ingredience aneb co potřebujete

750 g Telecí kýty
50 g máslo
sůl
pepř
2 bílé rohlíky
2 vejce
2 stroužky česneku
1 Cibule
Špetka muškátového květu
20 ml olivového oleje extra virgin
1 párek

Postup vaření podle receptu

Nejprve si uděláme nádivku. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s máslem a solí. Poté přidáme nakrájené rohlíky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Nakonec přidáme muškátový květ, pepř a pažitku.

Telecí kýtu nařízneme, rozložíme ji do většího plátu, jemně naklepeme, dochutíme solí a pepřem.

Telecí kýtu naplníme nádivkou, přidáme párek, zabalíme ji, a poté zašijeme nebo upevníme nití.

Na pánvi zahřejeme máslo s olejem, přidáme cibuli a česnek. Poté osmažíme telecí roládu dozlatova a nakonec ji podlijeme vroucí vodou.

Pekáček s telecím vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme ho po dobu jedné hodiny. Poté ozdobíme pažitkou a podáváme s bramborovou kaší.

Co jste ještě nevěděli o receptu Telecí roláda

Telecí roláda je oblíbeným pokrmem české kuchyně, který si získává srdce mnoha gurmánů. Vyrábí se z jemného telecího masa, které se plní různými ingrediencemi, jako jsou bylinky, zelenina nebo šunka. Po zapečení se roláda krájí na tenké plátky a podává se s omáčkou a přílohou, často bramborovým knedlíkem nebo dušenou zeleninou. Tento pokrm je ideální na slavnostní příležitosti či rodinná setkání a jeho příprava si žádá trochu trpělivosti, což se ale vždy vyplatí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (42 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: oběd, sváteční / nedělní, běžný den, česká, pečení, smažení, náročné, náročný, jiné maso, telecí maso

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Telecí roláda.

Přidat komentář