Šumavské topinky

Chleba nakrájíme na plátky a opečeme na oleji jako běžné topinky. Jakmile jsou ještě horké, potřeme je rozmačkaným česnekem. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme…
Ingredience aneb co potřebujete
8 krajíců chleba
8 vajíček
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
8 plátků vepřové šunky
10 dkg storuhané Nivy
(zelenina na ozdobu)
rajče
salátová okurka
paprika
petrželová nať aj
Postup vaření podle receptu
Krajíce chleba osmahneme na oleji jako běžné tousty.
Ještě teplé to potřeme rozmačkaným česnekem.
Cibuli nasekáme na drobné kousky a přelijeme je osoleným a opepřeným vejcem.
Připravíme vaječnou směs s polotuhou konzistencí, kterou naneseme na topinky, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme kouskem šunky.
Na závěr vše ozdobíme nasekanou zeleninou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Šumavské topinky
Šumavské topinky jsou tradičním českým pokrmem, který pochází z oblasti Šumavy. Jsou připravovány z kvalitního domácího chleba, který se nakrájí na plátky a opeče na pánvi. Poté se obvykle potírají česnekem a posypávají solí, ale mohou být vylepšeny i různými ingrediencemi, jako je sýrem nebo bylinkami. Topinky jsou oblíbené jako rychlé občerstvení či svačina, a často se podávají s kyselými okurkami nebo pomazánkami, což vytváří skvělou kombinaci chutí.