Šumavské topinky

Šumavské topinky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Chleba nakrájíme na plátky a opečeme na oleji jako běžné topinky. Jakmile jsou ještě horké, potřeme je rozmačkaným česnekem. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme…

Ingredience aneb co potřebujete

8 krajíců chleba
8 vajíček
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
8 plátků vepřové šunky
10 dkg storuhané Nivy
(zelenina na ozdobu)
rajče
salátová okurka
paprika
petrželová nať aj

Postup vaření podle receptu

Krajíce chleba osmahneme na oleji jako běžné tousty.

Ještě teplé to potřeme rozmačkaným česnekem.

Cibuli nasekáme na drobné kousky a přelijeme je osoleným a opepřeným vejcem.

Připravíme vaječnou směs s polotuhou konzistencí, kterou naneseme na topinky, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme kouskem šunky.

Na závěr vše ozdobíme nasekanou zeleninou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Šumavské topinky

Šumavské topinky jsou tradičním českým pokrmem, který pochází z oblasti Šumavy. Jsou připravovány z kvalitního domácího chleba, který se nakrájí na plátky a opeče na pánvi. Poté se obvykle potírají česnekem a posypávají solí, ale mohou být vylepšeny i různými ingrediencemi, jako je sýrem nebo bylinkami. Topinky jsou oblíbené jako rychlé občerstvení či svačina, a často se podávají s kyselými okurkami nebo pomazánkami, což vytváří skvělou kombinaci chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (35 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: svačina, snadné, rychlé, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, do 20 minut, ostatní

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Šumavské topinky.

Přidat komentář