Kuřecí játra s cibulkou

Kuřecí játra s cibulkou
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Kuřecí játra důkladně umyjeme a odstraníme viditelné blány. Není třeba játra prořezávat, protože jsou tenká a jemná, a to kvůli blánám a šlachám.

Ingredience aneb co potřebujete

500 g kuřecích jater
3 menší nebo 2 větší cibule
slunečnicový olej
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Kuřecí játra důkladně opláchneme a odstraníme viditelné blány. Jatýrka neprořezáváme, protože jsou tenká a jemná, a při vaření se blány a šlachy ztrácejí.

Orestujeme kuřecí játra na cibulce, poté zakryjeme poklicí a dusíme asi 15 minut, občas promícháme. Je důležité játra nesolit, aby zůstala jemná a měkká; osolíme je až po uvaření. Podávala jsem je s rýží.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí játra s cibulkou

Kuřecí játra s cibulkou je tradiční český pokrm, který spojuje jemnou chuť kuřecích jater s aromatickou cibulkou. Tento recept je jednoduchý na přípravu a nabízí bohatou nutriční hodnotu. Játra jsou bohatá na železo a vitaminy, zatímco cibule dodává jídlu lahodnou sladkost. Pokrm se často podává s čerstvým chlebem nebo bramborami, což vytváří skvělou kombinaci chutí. Kuřecí játra s cibulkou jsou ideální volbou pro rychlou a výživnou večeři, která potěší celou rodinu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo
Štítky: restování, oběd, rychlé, běžný den, večeře, levné, česká, snadný, pro začátečníky, do 30 minut, pokrmy z vnitřností, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí játra s cibulkou.

Přidat komentář