Kuřecí plátek v listovém těstě

Kuřecí plátek v listovém těstě
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Omyjeme si kuřecí prsa, které po naklepání osolíme, opepříme. Na pánvi si rozehřejeme máslo, na kterém pak plátky po obou stranách osmahneme. Najemno nakrájíme očištěný porek, scedíme si houby a dohromady je také na másle osmažíme.

Ingredience aneb co potřebujete

10 dkg niva
15 dkg anglická slanina
1 hrst pórek
4 ks kuřecí prsa
1 plechovka sterilované žampiony
1 - 2 plátků máslo
1 balíček listové těsto
15 dkg šunka
na potření vejce
podle chuti sůl
bazalka
rajský protlak nebo kečup
mletý černý pepř

Postup vaření podle receptu

Těsto si rozválíme, potřeme jej kečupem a posypeme bazalkou, nejlépe čerstvou. Na to poklademe šunku a na ni pak osmažené plátky kuřecího, to pokryjeme porkovou směsí a sypeme strouhanou nivou. Jako poslední klademe  plátky slaniny. Takto zabalíme do závinu, tak, aby nám během pečení nic nevyteklo.

Ten pokládáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem jako klasický závin, vkládáme do rozpálené trouby a pečeme při vyšší teplotě dozlatova.

Závin po vyndání z trouby necháme vychladnout. Pak jej krájíme na plátky a podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí plátek v listovém těstě

Kuřecí plátek v listovém těstě je lahodné a šťavnaté jídlo, které si získá srdce mnoha gurmánů. Kuřecí maso je pečlivě marinováno, aby získalo bohatou chuť, a poté obaleno v jemném listovém těstě. Při pečení se těsto krásně zlatavě zbarví a vytvoří křupavou kůrku, která dokonale kontrastuje se šťavnatým masem uvnitř. Toto jídlo je ideální jako hlavní chod na slavnostní události nebo rodinné večeře, protože potěší každého milovníka dobrého jídla.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Drůbeží maso, Chuťovky, Předkrm
Štítky: česká kuchyně, chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kuřecí plátek v listovém těstě.

Přidat komentář