Kuřecí plátek v listovém těstě

Omyjeme si kuřecí prsa, které po naklepání osolíme, opepříme. Na pánvi si rozehřejeme máslo, na kterém pak plátky po obou stranách osmahneme. Najemno nakrájíme očištěný porek, scedíme si houby a dohromady je také na másle osmažíme.
Ingredience aneb co potřebujete
10 dkg niva
15 dkg anglická slanina
1 hrst pórek
4 ks kuřecí prsa
1 plechovka sterilované žampiony
1 - 2 plátků máslo
1 balíček listové těsto
15 dkg šunka
na potření vejce
podle chuti sůl
bazalka
rajský protlak nebo kečup
mletý černý pepř
Postup vaření podle receptu
Těsto si rozválíme, potřeme jej kečupem a posypeme bazalkou, nejlépe čerstvou. Na to poklademe šunku a na ni pak osmažené plátky kuřecího, to pokryjeme porkovou směsí a sypeme strouhanou nivou. Jako poslední klademe plátky slaniny. Takto zabalíme do závinu, tak, aby nám během pečení nic nevyteklo.
Ten pokládáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem jako klasický závin, vkládáme do rozpálené trouby a pečeme při vyšší teplotě dozlatova.
Závin po vyndání z trouby necháme vychladnout. Pak jej krájíme na plátky a podáváme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kuřecí plátek v listovém těstě
Kuřecí plátek v listovém těstě je lahodné a šťavnaté jídlo, které si získá srdce mnoha gurmánů. Kuřecí maso je pečlivě marinováno, aby získalo bohatou chuť, a poté obaleno v jemném listovém těstě. Při pečení se těsto krásně zlatavě zbarví a vytvoří křupavou kůrku, která dokonale kontrastuje se šťavnatým masem uvnitř. Toto jídlo je ideální jako hlavní chod na slavnostní události nebo rodinné večeře, protože potěší každého milovníka dobrého jídla.