Játrová omáčka na pivě

Očistíme si játra, nadrobno nakrájíme. Najemno nakrájíme oloupanou cibulku a osmažíme dozlatova na sádle. Přidáme játra a také osmažíme. Poté osolíme, opepříme podle chuti, přidáme, papriku a kmín. Takto podléváme pivem, přiklopíme a asi tak 20minutek dusíme.
Ingredience aneb co potřebujete
omáčka 200 ml pivo
2 špetky majoránka
2 špetky mletá sladká paprika
chleba
2 lžíce sádlo
sůl
2 lžíce hladká mouka
0,5 kg játra
2 špetky kmín
1 špetka mletý černý pepř
3 - 4 stroužků česnek
2 ks velká cibule
Postup vaření podle receptu
Za stálého míchání zasypeme moukou, podlijeme troškou studené vody . Nakonec přidáváme prolisovaným česnek a majoránku, vše podle chuti. Zahustíme nadrobno nakrájeným chlebem.
Omáčku podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Játrová omáčka na pivě
Játrová omáčka na pivě je lahodné a syté jídlo, oblíbené v české kuchyni. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí nebo vepřová játra, která se dusí na cibulce a koření. Přidání piva dodává omáčce jedinečnou chuť a aroma. Podává se obvykle s knedlíky nebo těstovinami a baštit ji lze i s chlebem. Tato omáčka je nejen chutná, ale také výživná, a je skvělou volbou pro milovníky masových pokrmů.