Játrová omáčka na pivě

Játrová omáčka na pivě
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Očistíme si játra, nadrobno nakrájíme. Najemno nakrájíme oloupanou cibulku a osmažíme dozlatova na sádle. Přidáme játra a také osmažíme. Poté osolíme, opepříme podle chuti, přidáme, papriku a kmín. Takto podléváme pivem, přiklopíme a asi tak 20minutek dusíme.

Ingredience aneb co potřebujete

omáčka 200 ml pivo
2 špetky majoránka
2 špetky mletá sladká paprika
chleba
2 lžíce sádlo
sůl
2 lžíce hladká mouka
0,5 kg játra
2 špetky kmín
1 špetka mletý černý pepř
3 - 4 stroužků česnek
2 ks velká cibule

Postup vaření podle receptu

Za stálého míchání zasypeme moukou, podlijeme troškou studené vody . Nakonec přidáváme prolisovaným česnek a majoránku, vše podle chuti. Zahustíme nadrobno nakrájeným chlebem.

Omáčku podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Játrová omáčka na pivě

Játrová omáčka na pivě je lahodné a syté jídlo, oblíbené v české kuchyni. Hlavními ingrediencemi jsou kuřecí nebo vepřová játra, která se dusí na cibulce a koření. Přidání piva dodává omáčce jedinečnou chuť a aroma. Podává se obvykle s knedlíky nebo těstovinami a baštit ji lze i s chlebem. Tato omáčka je nejen chutná, ale také výživná, a je skvělou volbou pro milovníky masových pokrmů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Omáčky
Štítky: česká kuchyně, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Játrová omáčka na pivě.

Přidat komentář