Pikantní játra

Pikantní játra
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupeme si cibulku a nadrobno nakrájíme. Osmahneme na oleji do zlatova.

Ingredience aneb co potřebujete

1/2 hrnku kečup
300 g vepřová játra
olivový olej
1 ks cibule
3 stroužky česnek
podle chuti majoránka
mletá sladká paprika
mletá skořice
kmín
sůl
chilli koření

Postup vaření podle receptu

Játra si omyté nakrájíme podle potřeby a přihodíme k cibulce. Zasypeme červenou paprikou a lehce podlijeme vodou. Posypeme kmínem a dusíme, dokud nám játra nezměknou.

Před koncem přidáme kečup, chilli, česnek, majoránku, skořici a osolíme. Chvilku povaříme.

Játra můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Nejlépe s rýží.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní játra

Pikantní játra jsou oblíbeným pokrmem, který potěší milovníky výrazných chutí. Tento pokrm se většinou připravuje z čerstvých jater, která se marinují v kořeněné směsi, často zahrnující česnek, papriku a další aromatické bylinky. Po osmahnutí na pánvi se játra stávají šťavnatými a nabírají pikantní chuť, která většinou rozproudí chuťové pohárky. Podávají se s přílohou, jako je bramborové pyré nebo pečivo, které perfektně ladí s jejich bohatou chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, České, Omáčky
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní játra.

Přidat komentář