Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Polévka, která zasytí stejně jako hlavní chod.

Ingredience aneb co potřebujete

1 lžíce česneková pasta
1 lžíce mletá sladká paprika
2 ks cibule
500 g mleté maso (míchané)
3 lžíce hladká mouka
200 g brambory
1 lžíce sušená majoránka
1 ks masox
podle chuti sůl
mletý černý pepř
podle potřeby máslo

Postup vaření podle receptu

Na půlměsíčky nakrájíme oloupanou cibuli. Tu dáme smažit na másle do zpěnění, přidáme mleté maso a asi tak 10minut smažíme za občasného míchání. Zaprášíme červenou paprikou, promícháme, zalijeme trochou horké vody , osolíme, opepříme a okořeníme(majoránka, česneková pasta) podle chuti.

Po chvíli vaření přidáme na kostičky nakrájené brambory a masox. Dolijeme horkou vodou tak, aby v polévce vše plavalo. Takto necháme opět chvíli povařit a poté do ní vmícháme jíšku, z rozpuštěného másla a mouky. Necháme asi tak 20 minut povařit. Jestli je ještě třeba, tak dochutíme a můžeme podávat a to nejlépe s nějakým pečivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa je tradiční české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Kombinuje aromatické koření, jako je paprika a kmín, s mletým masem, které dodává polévce výživnou hodnotu. Hlavními ingrediencemi jsou také cibule, brambory a zelenina, které spolehlivě umocňují chuťový zážitek. Tato jemná a sytá polévka je ideální jako hlavní jídlo na chladnější dny a často se podává s čerstvým chlebem, což z ní činí oblíbenou volbu pro rodinná setkání a slavnostní chvíle.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Mleté maso, Polévky, Guláš
Štítky: česká kuchyně, polévka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Gulášová polévka z mletého masa.

Přidat komentář