Gulášová polévka z mletého masa

Polévka, která zasytí stejně jako hlavní chod.
Ingredience aneb co potřebujete
1 lžíce česneková pasta
1 lžíce mletá sladká paprika
2 ks cibule
500 g mleté maso (míchané)
3 lžíce hladká mouka
200 g brambory
1 lžíce sušená majoránka
1 ks masox
podle chuti sůl
mletý černý pepř
podle potřeby máslo
Postup vaření podle receptu
Na půlměsíčky nakrájíme oloupanou cibuli. Tu dáme smažit na másle do zpěnění, přidáme mleté maso a asi tak 10minut smažíme za občasného míchání. Zaprášíme červenou paprikou, promícháme, zalijeme trochou horké vody , osolíme, opepříme a okořeníme(majoránka, česneková pasta) podle chuti.
Po chvíli vaření přidáme na kostičky nakrájené brambory a masox. Dolijeme horkou vodou tak, aby v polévce vše plavalo. Takto necháme opět chvíli povařit a poté do ní vmícháme jíšku, z rozpuštěného másla a mouky. Necháme asi tak 20 minut povařit. Jestli je ještě třeba, tak dochutíme a můžeme podávat a to nejlépe s nějakým pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z mletého masa je tradiční české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Kombinuje aromatické koření, jako je paprika a kmín, s mletým masem, které dodává polévce výživnou hodnotu. Hlavními ingrediencemi jsou také cibule, brambory a zelenina, které spolehlivě umocňují chuťový zážitek. Tato jemná a sytá polévka je ideální jako hlavní jídlo na chladnější dny a často se podává s čerstvým chlebem, což z ní činí oblíbenou volbu pro rodinná setkání a slavnostní chvíle.