Vepřové nudličky s okurkami

Vepřové nudličky s okurkami
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Připravíme si maso, které nakrájíme na nudličky. Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme.

Ingredience aneb co potřebujete

3 - 4 ks nakládané okurky
2 ks cibule
1 kostka zeleninový bujón
500 g vepřové maso
podle chuti sůl
mletý černý pepř
worcestrová omáčka
2 lžíce plnotučná hořčice
podle potřeby hladká mouka
olej

Postup vaření podle receptu

V pánvi si rozehřejeme olej a na něm cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, worcester a takhle necháme chvíli podusit. Podle potřeby podlijeme vodou, moukou zahustíme a necháme povařit. Postupně pak přidáváme hořčici, bujon a nakrájené okurky. Opět necháme povařit a to až do doby, kdy je maso měkké.

Jídlo podáváme nejlépe s rýží, ale můžeme zaměnit za těstoviny nebo brambory.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové nudličky s okurkami

Vepřové nudličky s okurkami jsou oblíbeným pokrmem, který spojuje chutě masa a čerstvosti zeleniny. Tento jednoduchý, ale lahodný recept se často připravuje na pánvi, kde se vepřové maso marinované v koření restuje do zlatova. Přidání nakrájených okurek skvěle doplňuje chuť a dodává pokrmu svěžest. Podává se nejčastěji s rýží nebo bramborami, což činí z jídel skvělou volbu pro rodinný oběd či večeři. Tato kombinace je nejen chutná, ale i rychlá na přípravu, ideální pro rušné dny.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Vepřové maso, České, Omáčky
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové nudličky s okurkami.

Přidat komentář