Kari koláč s pórkem

Kari koláč s pórkem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Klasická francouzská chuťovka.

Ingredience aneb co potřebujete

těsto 75 ml voda
100 g máslo
provensálské bylinky
200 g hladká mouka
1 lžička sůl
náplň 200 ml mléko
250 ml smetana na šlehání 40%
3 ks vejce
4 ks střední pórek
1 lžíce kari
30 g máslo
150 g strouhaný ementál
sůl a pepř

Postup vaření podle receptu

V míse si připravíme těsto z másla, mouky a soli. K tomu přidáme provensálské bylinky, vodu a těsto vyhněteme do hladka. Dáme do lednice na hodinu odležet.

Na pánev s rozpuštěným máslem dáváme orestovat nakrájený pórek. Po 15minutách přidáme kari a po promíchání sundáme z plotny.

Odleželé těsto vyválíme do kruhu asi 30cm v průměru a vložíme do koláčové formy vytřené a vysypané moukou. Na těsto pak rovnoměrně rozmístíme pórek s kari a zalijeme smetanovou směsí. Jako poslední vše posypeme nastrouhaným sýrem.

Vkládáme do trouby na 180°C a pečeme po dobu asi tak 40 minut dozlatova.

Hotový koláč (Quiche) můžeme ihned podávat. Můžeme podávat i za studena.

Co jste ještě nevěděli o receptu Kari koláč s pórkem

Kari koláč s pórkem je chutné a aromatické jídlo, které spojuje vyváženou kombinaci indických koření s jemnou chutí pórku. Těsto je křehké a zlatavé, skvěle doplňuje sytou náplň z pórku a kari koření. Tento pokrm je ideální jako rychlá večeře nebo slaná svačinka. Podává se zpravidla teplý, někdy s jogurtovým dipem, který podtrhuje jeho bohatou chuť. Kari koláč s pórkem je skvělým způsobem, jak si vychutnat zeleninu a exotické koření v jednom lahodném soustu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Chuťovky, Vegetariánské, Francouzské
Štítky: předkrm, francouzská kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Kari koláč s pórkem.

Přidat komentář