Kari koláč s pórkem

Klasická francouzská chuťovka.
Ingredience aneb co potřebujete
těsto 75 ml voda
100 g máslo
provensálské bylinky
200 g hladká mouka
1 lžička sůl
náplň 200 ml mléko
250 ml smetana na šlehání 40%
3 ks vejce
4 ks střední pórek
1 lžíce kari
30 g máslo
150 g strouhaný ementál
sůl a pepř
Postup vaření podle receptu
V míse si připravíme těsto z másla, mouky a soli. K tomu přidáme provensálské bylinky, vodu a těsto vyhněteme do hladka. Dáme do lednice na hodinu odležet.
Na pánev s rozpuštěným máslem dáváme orestovat nakrájený pórek. Po 15minutách přidáme kari a po promíchání sundáme z plotny.
Odleželé těsto vyválíme do kruhu asi 30cm v průměru a vložíme do koláčové formy vytřené a vysypané moukou. Na těsto pak rovnoměrně rozmístíme pórek s kari a zalijeme smetanovou směsí. Jako poslední vše posypeme nastrouhaným sýrem.
Vkládáme do trouby na 180°C a pečeme po dobu asi tak 40 minut dozlatova.
Hotový koláč (Quiche) můžeme ihned podávat. Můžeme podávat i za studena.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kari koláč s pórkem
Kari koláč s pórkem je chutné a aromatické jídlo, které spojuje vyváženou kombinaci indických koření s jemnou chutí pórku. Těsto je křehké a zlatavé, skvěle doplňuje sytou náplň z pórku a kari koření. Tento pokrm je ideální jako rychlá večeře nebo slaná svačinka. Podává se zpravidla teplý, někdy s jogurtovým dipem, který podtrhuje jeho bohatou chuť. Kari koláč s pórkem je skvělým způsobem, jak si vychutnat zeleninu a exotické koření v jednom lahodném soustu.