Cibulový Quiche

Z vody, mouky, másla a špetky soli si vypracujeme těsto, které dáváme přes noc do ledničky odležet. Kdybychom pospíchali, tak dáváme těsto odležet alespoň na 1hodinu.
Ingredience aneb co potřebujete
provensálské bylinky
náplň 150 g gouda
250 g krémová smetana
olivový olej
2 ks žloutek
bílé víno
mletý černý pepř
150 g slanina
6 ks velká cibule
podle chuti sůl
podle potřeby olivový olej na vymazání
těsto 1 špetka sůl
100 ml vlažná voda
300 g hladká mouka
125 g máslo
Postup vaření podle receptu
Na rozpálenou pánev s olejem dáme smažit na kolečka nakrájenou cibuli. K ní přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a podlijeme bílým vínem. Takto smažíme do odpaření vína, pak sundáme z plotny a necháváme vychladnout. Cibuli i slaninu vyndáme z oleje, okořeníme je provensálskými bylinkami, osolíme a opepříme.
Teď vezmeme těsto, které vyválíme na tloušťku asi 0,5cm. Vezmeme koláčovou formu, vymažeme olivovým olejem a vyložíme vyváleným těstem a to i po stranách. Na dně jej vidličkou propícháme.
Mezitím si nahrubo nastrouháme sýr, k němuž přidáme žloutky a smetanu. Tohle vše pak promícháme s cibulovou směsí. Tímto těstíčkem vylijeme naší formu a vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme po dobu asi 35minut.
Po vyndání necháme quiche malinko vychladnout a můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cibulový Quiche
Cibulový quiche je lahodný francouzský pokrm, který spojuje křehké těsto s jemnou cibulovou náplní. Cibule se nejprve karamelizuje, což jí dodává sladkou chuť, a poté se smíchá s vejci a smetanou. Tento slaný koláč je ideální jako hlavní jídlo nebo předkrm a podává se teplý či studený. Skvěle se hodí k salátu nebo sklenici vína. Cibulový quiche je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť, což z něj činí skvělou volbu pro rodinné obědy nebo oslavy.