Cibulový Quiche

Cibulový Quiche
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Z vody, mouky, másla a špetky soli si vypracujeme těsto, které dáváme přes noc do ledničky odležet. Kdybychom pospíchali, tak dáváme těsto odležet alespoň na 1hodinu.

Ingredience aneb co potřebujete

provensálské bylinky
náplň 150 g gouda
250 g krémová smetana
olivový olej
2 ks žloutek
bílé víno
mletý černý pepř
150 g slanina
6 ks velká cibule
podle chuti sůl
podle potřeby olivový olej na vymazání
těsto 1 špetka sůl
100 ml vlažná voda
300 g hladká mouka
125 g máslo

Postup vaření podle receptu

Na rozpálenou pánev s olejem dáme smažit na kolečka nakrájenou cibuli. K ní přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a podlijeme bílým vínem. Takto smažíme do odpaření vína, pak sundáme z plotny a necháváme vychladnout. Cibuli i slaninu vyndáme z oleje, okořeníme je provensálskými bylinkami, osolíme a opepříme.

Teď vezmeme těsto, které vyválíme na tloušťku asi 0,5cm. Vezmeme koláčovou formu, vymažeme olivovým olejem a vyložíme vyváleným těstem a to i po stranách. Na dně jej vidličkou propícháme.

Mezitím si nahrubo nastrouháme sýr, k němuž přidáme žloutky a smetanu. Tohle vše pak promícháme s cibulovou směsí. Tímto těstíčkem vylijeme naší formu a vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme po dobu asi 35minut.

Po vyndání necháme quiche malinko vychladnout a můžeme podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Cibulový Quiche

Cibulový quiche je lahodný francouzský pokrm, který spojuje křehké těsto s jemnou cibulovou náplní. Cibule se nejprve karamelizuje, což jí dodává sladkou chuť, a poté se smíchá s vejci a smetanou. Tento slaný koláč je ideální jako hlavní jídlo nebo předkrm a podává se teplý či studený. Skvěle se hodí k salátu nebo sklenici vína. Cibulový quiche je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť, což z něj činí skvělou volbu pro rodinné obědy nebo oslavy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Hlavní jídlo, Chuťovky, Předkrm, Francouzské
Štítky: chuťovka, francouzská kuchyně, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Cibulový Quiche.

Přidat komentář