Sněhové pečivo z MT

Všechny ingredience důkladně smícháme, až vznikne hustá směs. Na talíř odolný vůči mikrovlnné troubě položíme pečící papír. Z těsta tvarujeme kuličky o průměru přibližně 2 cm.
Ingredience aneb co potřebujete
1 bílek
300 g moučkového cukru
1/2 lžičky Solamylu
1/2 lžičky bílého vinného octa (dala jsem citronovou šťávu)
l šlehačka (ušlehaná)
ovoce
čokoláda
Postup vaření podle receptu
Všechny ingredience důkladně smícháme, aby vznikla hustá hmota. Na talíř, který lze použít v mikrovlnné troubě, položíme pečicí papír.
Z těsta tvarujeme kuličky o průměru přibližně 2 cm. Na talíř klademe maximálně tři, protože výrazně nabydou. Pečeme je na nejvyšší výkon po dobu 1,5 minuty a poté je necháme ještě pět minut dopéct v troubě.
Dvě sněhové placičky vždy spojíme šlehačkou a nějakým ovocem. Na povrchu můžeme přidat čokoládu jako ozdobu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sněhové pečivo z MT
Sněhové pečivo z MT je tradiční český dezert, který okouzlí svou lehkostí a jemností. Tato sladkost je vyráběna z bílků a cukru, které se šlehá, dokud nevznikne nadýchaná sněhová hmota. Ta se poté peče do křehké, zlatavě bílé struktury. Sněhové pečivo se často podává jako delikátní zákusek ke kávě nebo čaji a je oblíbené nejen během svátků, ale i jako sladká tečka pro každodenní chvíle pohody. Jeho chuť je lehce sladká a při konzumaci se rozplývá na jazyku.