Vynikající boloňské špagety

Vynikající večeře nebo oběd. Boloňské špagety nikdy nezklamou.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks kuchyňská cibule
strouhaný sýr (parmezán, eidam aj.)
3 polévkové lžíce olivový olej
6 stroužek kvalitní česnek
2 kávové lžičky koření (na špagety)
oregano, bazalka
1 konzerva rajčata - konzervovaná
2 polévková lžíce cukr
špetka sůl
špetka černý pepř - mletý
500 g mleté maso - vepřové
3 kávové lžičky sladká paprika - mletá
500 g špagety
Postup vaření podle receptu
Na prkénku si nakrájíme česnek a kuchyňskou cibuli. Orestujeme na olivovém oleji. Vmícháme vepřové mleté maso a koření. Natrháme k tomu pár lístečků oregána a vše vaříme.
Ke konci přilijme konzervovaná rajčata. Ochutnáme. Podle chuti dáme sůl a pepř. Přisypeme koření na špagety a osladíme.
Nyní si dáme vařit špagety. Hotové špagety smícháme s boloňskou omáčkou.
Servírujeme posypané sýrem (parmezán, eidam aj.)Já přidávám navrch pár lístků bazalky. Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vynikající boloňské špagety
Vynikající boloňské špagety jsou italskou klasikou milovanou po celém světě. Tato lahodná kombinace al dente špaget a bohate ochucené boloňské omáčky, připravené z mletého hovězího masa, rajčat, cibule, česneku a bylinek, dělá z každého jídla nezapomenutelný zážitek. Dlouhé, pečlivě vařené špagety se skvěle pojí s pikantní omáčkou, která se na nich zachytává. Podávají se často s jemně strouhaným parmazánem, který umocňuje chuťovou explozi na jazyku. Vhodné pro rodinnou večeři nebo speciální příležitosti, tyto špagety jsou sázkou na jistotu.